Ort
Lund
Startdatum
11 Mar 2024
Tid
19:15-20:45
Dag
Måndag
Nummer
66285
Pris
325 kr

Om arrangemanget

Följ med på en rörande och storslagen resa genom den konsthistoriska kanon och lär känna människans bästa vän i konsten. Från förhistoria till samtid bekantar vi oss med kända och mindre kända konstverk innefattande hundar som fyller en viktig funktion.

Konstverken utgör enastående minnesmärken över relationen mellan människa och hund och berör oss många gånger starkt. Ty de utgör ett fönster till det förflutna och delger oss en historia som vida överträffar de enskilda ödena vi möter på bilderna.

Den mångtusenåriga relationen mellan människa och hund har skildras otaliga gånger i den västerländska konsthistorien. Skildringar ger oss viktig information om vår gemensamma historia, om de olika rasernas utveckling och om hundens funktion genom tiderna. Men hundar har även genom konsthistoriens alla epoker varit tacksamma för konstnärer att använda som symboler. Symboler som i i ett konstverk kan avslöja något om människan de avbildas tillsammans med, eller om situationen som utspelar sig.

Föreläsaren är Désirée Lennklo som är konstvetare med en masterexamen från Lunds universitet. Hon ger föreläsningar med teman hämtade ur den västerländska konst- och arkitekturhistorien samt organiserar konstresor.

För vem?
Föreläsningen är för alla. En fördel är att du är intresserad av konsthistoria.

Material
Anteckningsblock och penna för dig som vill anteckna.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Bra att veta
Detta arrangemang gäller ett föreläsningstillfälle.

Anmälan
Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När arrangemanget fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt samt eventuellt viktig information.
• Anmälan är bindande.
• Startdatum är preliminärt.
• Invänta alltid kallelse.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 325 kr

Summa: 325 kr

Utforska ämnesområde