Ort
Lund
Startdatum
15 Apr 2024
Tid
19:15-20:45
Dag
Måndag
Nummer
66286
Pris
325 kr

Om arrangemanget

I impressionisternas värld existerar endast det flyktiga intrycket. Impressionisterna verkar i en tid av förändring. I förändring är även konstnärens uppdrag och roll. Nya uppfinningar, förutsättningar och internationella influenser kommer att få en avgörande betydelse för konsten.

Kameran, som ett objektivt öga, är den största inspirationskällan. Kan vi i de impressionistiska verken finna spår av fotografiska influenser? Revolutionerande färgtuber och penslar gör det möjligt för konstnärer att lämna ateljén och ställa upp sitt staffli nästan var som helst. Hur påverkar denna nyfunna frihet konstnärernas motiv?

På vår färgsprakande resa kommer vi att stöta på det moderna livets urbana flanörer, tågstationer, balettdansöser, näckrosdammar, festliga tillställningar och intima heminteriörer. Men finns det några motivval som undgår impressionisterna? Och hur mottog egentligen samtiden dessa nydanande konstverk? Bekanta Dig med de stora impressionisterna och följ med på en makalös resa i sinnlig fägring!

Föreläsaren är Désirée Lennklo som är konstvetare med en masterexamen från Lunds universitet. Hon ger föreläsningar med teman hämtade ur den västerländska konst- och arkitekturhistorien samt organiserar konstresor.

För vem?
Föreläsningen är för alla. En fördel är att du är intresserad av konsthistoria.

Material
Anteckningsblock och penna för dig som vill anteckna.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Bra att veta
Detta arrangemang gäller ett föreläsningstillfälle.

Anmälan
Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När arrangemanget fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt samt eventuellt viktig information.
• Anmälan är bindande.
• Startdatum är preliminärt.
• Invänta alltid kallelse.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 325 kr

Summa: 325 kr

Utforska ämnesområde