Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Göteborg
Startdatum
11 Mar 2021
Tid
18:35-19:35
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
11448
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig kreativ indisk dans som baseras på flera olika typer av Indisk dans. Vi får fördjupa oss i dess uttryck och graciösa rörelser med händer, fötter och hela kroppen.

Innehåll

Kreativ indisk dans är en dans som är inspireras av alla Indiska klassiska dansformer. I denna dans uttrycks graciösa rörelser med händer, fötter och hela kroppen. Det finns också fokus på ansiktsuttryck.

I kreativ dans utför vi vanligtvis olika kroppsrörelser med uttryck på mestadels musikstycke, österländsk och västerländsk fusionsmusik som baseras på rytmer.

Vi startar kursen med enkel yoga som uppvärmning och fortsätter med uttrycksfulla graciösa rörelser med händer, fötter och hela kroppen med fokus på ansiktsuttryck.

https://youtu.be/2S5EBNHuZzY

https://youtu.be/aAoPkFawoJA 

För vem
För dig som älskar indisk kultur och vill prova indisk klassisk dans. Deltagare från 16 år är välkomna.

Alla kan lära sig denna dans!Kursledare

Jag heter Sampurna Basu Dutta och kommer från i östra delen av Indien. Jag har mer än 20 års erfarenhet av  Indisk dans ”Bharatnatyam” som lärare, koreograf och dansare.

  • Jag har arbetat och turnerat med en av Indiens mest kända koreografer Guru Smt.Thankamani Kutty på hennes institution Kalamandalam.
  • Jag har undervisat i dans i Indien, Storbritannien och Sverige.

Min dröm är att sprida indisk kultur med denna dans till deltagare från olika kulturer och nationaliteter och nu vill jag uppfylla min dröm.Jag utbildade mig till danslärare och dansare eftersom denna dans är mitt livskall.

https://youtu.be/4t0BWvm9Lg4

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

Bär mjuka kläder, barfota. 

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Dusch och omklädningsrum finns i lokalen. Yogamattor finns att låna.

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ett ämnesområde