Under tre timmar får du lära dig känna igen de vanligaste ätliga tångarterna och deras smakrika egenskaper. Du får kunskap om hur tång skördas på ett hållbart sätt för både dig och havets ekosystem. Vi går igenom tångens näringsinnehåll, dess traditionella och moderna användning i matlagning och smakar på olika tångprodukter. Dessutom får du prova på att göra en enkel tångkrydda eller buljong som du kan ta med dig hem och använda i ditt eget kök.
Kursen passar dig som är nyfiken på blåmat och vilda råvaror, vill utforska nya smaker och inspireras till ett mer hållbart och havsnära matlagande. Inga förkunskaper krävs.
Kurser vänder sig till dig som är intresserad av tång. Du kan vara både vara nybörjare och erfaren som är nyfiken på att lära dig mer.
Kursledare är Sofia Slavik som driver företaget Vildväxt och är utbildad självhushållare, svampkonsulent och naturguide. Med bred erfarenhet av vilda råvaror och matförädling leder Sofia kurser om bland annat tång, ätliga växter och fermentering.
Kostnad för recept, råvaror och material ingår i avgiften.
Min fermenterings kurs men även min kollegas: "Matens Kemi" med Gaja Dudkiewicz är ett bra alternativ för den som vill fördjupa sig inom kemin bakom processerna vi använder i denna kurs. Fler utbildningar och kurser hittar du på medborgarskolan.se.
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur
Deltagaravgift: 1 195 kr
Summa: 1 195 kr