Ort
Sundsvall
Antal tillfällen
3 st
Nummer
56707
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Har du gått keramikkurs hos Medborgarskolan och är sugen på en plats till att fortsätta ditt personliga hantverk och hitta en gemenskap med likasinnade? Keramikhuset är platsen för dig!

Keramikhuset i Sundsvall

Keramikhuset är ett demokratiskt keramikkollektiv som drivs av Medborgarskolan.
Huset hittar du i centrala Skönsberg med gångavstånd till mindre butiker, bra parkeringsmöjligheter och kollektivtraffik runt hörnet.

I våra lokaler huserar flera keramikcirklar i egna grupprum också finns en plats för enskilda studioplatser i ett större samlingsrum. 

 

Lokalen

Som deltagare i Keramikhuset har du tillgång till lokalerna dygnet runt,
året om.

Lokalen är utrustad med fungerande kök, diskmaskin och gemensamt fikarum. Här finns också två toaletter och en ordentlig lösning för att diska leriga verktyg i ett grovkök. 

I källaren har vi en keramikugn som alla medlemmar i kollektivet har rätt till att använda, samt extra förvaringsytor för gods som ska brännas.

Lokalerna är utan tillgång till hiss och befinner sig 2 halvtrappor upp.

 

Keramikhusets syfte

Syftet med Keramikhuset är att ge en plats till att bygga en gemenskap för lärande i ett så populärt hantverk som keramiken är.

Vi vet att keramik lätt blir en stor investering att bedriva hemma då det krävs dyr utrustning som bl.a. ugn och en avgränsad yta att hålla till på. Därför vill vi se till att alternativet finns på Keramikhuset med det stora pluset att dessutom möta andra med gemensamt intresse i hantverket.


Keramikhuset bedrivs demokratiskt av de som är inhuserade och husmöten sker kvartalsvis för att ta gemensamma beslut som berör deltagarna. 

Medborgarskolan finns som ett stöd för att hjälpa till med praktiska frågor och lösningar för vidare utveckling av cirklarna, individuella deltagare i huset och gemenskapen. 


Material & kostnad

I Keramikhuset jobbar deltagaren endast med stengodslera, det är vad som är tillåtet i den gemensamma ugnen.
Deltagaren står själv för material som lera och glasyrer.

Vilken sorts stengodslera (färg, chamotte, märke) det är lämnas upp till individen då vi vill uppmana till kreativ frihet och utveckling. Det samma gäller med glasyrer, varje individ är dock ansvarig för att se till så att man inte utsätter ugnen och andra deltagares gods för skada samt att efterfölja framröstade riktlinjer av kollektivet.

Kostnaden för en enskild studioplats i det 
öppna rummet kostar 650 kr/månaden.

 

Förkunskap

Det krävs att du har gått Grund- eller Fortsättningskurs i keramik hos Medborgarskolan Sundsvall.

 

Låter det här som något för dig? 

Skicka in en intresseanmälan här så kontaktar vi dig för mer information och möjlighet till att boka in en visning av lokalerna!

 

Ort

Keramikhuset - öppen

Medborgargatan 24, Sundsvall

Visa på karta

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde