Ort
Karlstad
Startdatum
21 Okt 2024
Tid
17:45-19:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Daniela Mariotti
Nummer
82078
Pris
1 600 kr

Om arrangemanget

Italienska, ett språk fyllt av passion och historia, lockar människor över hela världen. Med sina vackra toner och melodiska rytm erbjuder italienskan en fönster till en kultur rik på konst, musik, mat och mode. Att lära sig italienska öppnar dörrar till en fascinerande värld av litteratur, film och traditioner.

Om kursen

Vår kurs är utformad för att göra inlärning rolig och engagerande. Med interaktiva lektioner, konversationsövningar, och kulturella inslag får du inte bara språkkunskaper utan ockå en djupare förståelse för italiensk kultur och livsstil. Italienska A1 är för dig som redan har kommit igång med språket och läst ca en termin
La vita è bella – Livet är underbart!

Innehåll

Vi arbetar med grunderna i italienska språket och lär genom enkla tal- och hörövningar. Fokus är hela tiden på det praktiska, dvs hur du använder och får nytta av språket. Du får träna vokabulär, konversation och uttal. Grammatiken finns hela tiden med som en bas. Vi talar om maten, Italiens vackra städer och deras historia och om platser du måste upptäcka. Denna kurs passar dig som fortfarande är nybörjare och som vill lära dig grunderna i språket. Vi arbetar alltid i små grupper.

Upplägg

Gruppundervisning 1 gång per vecka under 10 veckor. Eventuella lov och uppehåll diskuteras i gruppen efter start.

Förkunskaper

A1 - På denna nivå har du begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare.

Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare

Daniela Mariotti föddes i Toscana, men växte upp i Liguriaregionen i Italien. Efter att ha bott i USA med sin familj i några år upptäckte hon att många människor har ett stort intresse för det Italienska språket och dess kultur och började då att undervisa. Till Värmland kom hon för 15 år sedan och undervisar nu i det Italienska språket och köket hos oss på Medborgarskolan. Med sin karisma och passion för livet inspirerar och motiverar Daniela sina deltagare till det nya språket. Lektionerna bygger mycket på konversation och man får på så vis lära sig språket på ett lättsamt sätt. Daniela är duktig och kunnig i italiensk kultur och historia och under lektionerna ägnas ofta en del åt att prata om och diskutera den italienska världen. Daniela anordnar också resor till Italien.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

I kursen använder vi oss av Adesso Si 1 ISBN: 9789147082919 av Marta Gallicchio och Kerstin B.Rydén, och material som framtagits av ledaren.

Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan.
Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Anmälan och kallelse

Anmäl dig genom att klicka på "Anmäl dig här". Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.
Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda.
Ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen kommer till start.

Om kursen skulle ha för få anmälda meddelar vi dig 1-2 veckor innan kursstart. Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursmaterial och eventuella entrékoder.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta

Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner, t ex inom språk? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 600 kr

Summa: 1 600 kr

Utforska ämnesområde