Ort
Karlstad
Startdatum
24 Okt 2024
Tid
16:30-18:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Daniela Mariotti
Nummer
82029
Pris
1 600 kr

Om arrangemanget

Från Alpernas vitaste snö till Medelhavets vackraste ö. Konsten och klimatet, maten och människorna, vinet och vyerna och inte att förglömma; det fantastiska italienska språket!

Om kursen

Är du sugen på att vandra längs kanalerna i Venedig eller njuta av alla historiska platser i Rom. Kanske en shoppingresa till Milano eller en matresa till Apulien, Toscana eller Umbrien?
Oavsett så kan du genom en språkkurs på Medborgarskolan få möjlighet till en mer meningsfull vistelse i vackra Italien. Under trivsamma former i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss.
La vita è bella – Livet är underbart!

Innehåll

Italienska för nybörjare fortsättning vänder sig till dig som påbörjat din resa i det italienska språket. I kursen tränar vi på språkets fyra färdigheter: prata, lyssna, läsa och skriva. Vi tränar på att muntligt använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer även att få grundläggande kunskaper i hör- och läsförståelse, skrift och grammatik och en bra start på ditt ordförråd.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2 x 45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan ledare och deltagare. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Förkunskaper

Italienska för nybörjare fortsättning vänder sig till dig som precis börjat nosa på det italienska språket. Du har läst ca 1 termin eller med liknande kunskaper.

Europarådets nivåskala
Basnivå Nybörjare
Basnivå A1
Basnivå A2
Självständighetsnivå B1
Självständighetsnivå B2
Avancerad nivå C1
Avancerad nivå C2
Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på

 www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare

Daniela Mariotti föddes i Toscana, men växte upp i Liguriaregionen i Italien. Efter att ha bott i USA med sin familj i några år upptäckte hon att många människor har ett stort intresse för det Italienska språket och dess kultur och började då att undervisa. Till Värmland kom hon för 15 år sedan och undervisar nu i det Italienska språket och köket hos oss på Medborgarskolan. Med sin karisma och passion för livet inspirerar och motiverar Daniela sina deltagare till det Italienska språket. 

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

I kursen använder vi oss av Adesso Si 1 ISBN: 9789147082919 av Marta Gallicchio och Kerstin B.Rydén, och material som framtagits av ledaren.

Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan.
Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling

Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram.
Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 600 kr

Summa: 1 600 kr

Utforska ämnesområde