Ort
Stockholm
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Antonino Nils Riccardo Fiorito
Nummer
55785
Pris
2 400 kr

Om arrangemanget

En fortsättningskurs för nybörjare i italienska.

Gör slag i saken och förverkliga dina drömmar om Italien och dess underbara språk!
La vita è bella – Livet är underbart!

Innehåll

Gruppen tränar italienska muntligt i enkla, vardagliga situationer, lär sig nytt inom grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera.
Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.
Med kursboken tränar deltagarna dialoger i olika situationer tex på restaurang, affärer och stationer för att klara av enkla samtal under resa till Italien, få mer av möten med italienarna och den italienska kulturen.

Upplägg

Kursen omfattar 10 gånger à 2 studietimmar (en studietimme är 45 minuter).

Förkunskaper

Du har deltagit i en nybörjarkurs, på ca 20 studietimmar eller har motsvarande kunskaper. Du kan presentera dig själv: var du bor, vad du jobbar med. Du kan berätta vad du tycker om, kan ge en enkel vägbeskrivning.

Kursledare

Antonino Fiorito är svensk-italienare som har växt upp på Sicilien och talar italienska som modersmål och svenska som andraspråk. Antonino läser på Stockholms universitetet för att få lärarexamen i bl a italienska.

Det är något speciellt med våra kursledare...! 
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning.

Rådgivning
Om du är osäker på vilken kurs och nivå du ska välja, kan du testa dina kunskaper på Medborgarskolan, Hagagatan 23, T- Odenplan. Du kan göra din anmälan på vår hemsida www.medborgarskolan.se/stockholm, ange vilken tid du helst vill komma eller ring för bokning 010-157 63 61.

Du kan testa dina kunskaper även med nivåplaceringstestet som finns på vår hemsida: Nivåtest i italienska.

Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kurslitteratur

Buon Viaggio 1 Textbok ISBN: 9789157477170 

Vi rekommenderar att du köper kurslitteraturen först när faktura/kallelse erhållits från oss.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln i butik.

Bra att veta

Kursen hålls på Kulturama i Hammarby sjöstad. Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart. 
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.
 

 

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 400 kr

Summa: 2 400 kr

Utforska ämnesområde