Ort
Jönköping
Startdatum
27 Jan 2022
Tid
18:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Maria Ljung
Nummer
29854
Pris
1 600 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Jazzdansen har sina rötter i afrikansk dans och är också grunden för dagens showdans.

INNEHÅLL OCH MÅL
Jazzdans är en blandning av olika musikstilar och kan dansas till allt från långsam soul till den senaste trendmusiken.

Den används ofta i musikvideos och musikaler.
Tekniken bygger på rytmkänsla, smidighet, koordinationsförmåga och balans.

FÖRKUNSKAPER
Alla över 25 år är välkomna!
Dans vana av t.ex. jazz ,modern eller balett är en fördel.

KURSLEDARE
Maria Ljung.
Maria har undervisat på Medborgarskolan sedan 2014. Hon är utbildad dansare vid Balett akademien och Danscenter i Stockholm. Maria har medverkat som dansare och koreograf i olika shower, musikaler och andra evenemang. Utöver jazzdans behärskar hon även bland annat street, hip hop, feminine vibe, modernt och balett. På Marias klasser försöker hon ge eleverna mycket teknik, chans att testa på olika stilar av jazzdans samt mycket energi och dansglädje. 


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Bekväma och lediga kläder som går bra att dansa i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympa skor (inomhusskor).

Under sportlovet (vecka 7) samt påsklovet (vecka 15) är det ingen undervisning om inte kursledaren meddelar annat.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig information. Blir en lektion inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer.

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Eventuell avbokning måste ske innan andra kurstillfället annars debiteras du full avgift.

Välkommen!

 

Medborgarskolan följer aktivt utvecklingen gällande covid-19. Vi följer rekommendationer och direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Läs mer här : https://www.medborgarskolan.se/kampanjer-och-koncept/coronavirus-covid-19-medborgarskolans-rekommendationer/

Ort

Kålgårdsarenan

Västra Holmgatan 34, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 600 kr

Summa: 1 600 kr

Utforska ett ämnesområde