Ort
Örebro
Startdatum
14 Mar 2024
Tid
17:30-21:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Johan Bergsten
Nummer
72643
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Kanalintyget är ett krav för att få färdas med båt på Europas kanaler. Vi erbjuder en intensivkurs med allt du behöver veta för en säker kanalfärd och för att kunna ta kanalintyget.

Du måste ha förarintyg/ Kustskepparintyg, båtpraktik införd i blå boken och SRC/båtradio. Minimiålder 16 år. 

Innehåll
Vi lär oss alla de olika definitioner, signaler, märken och skyltar som gäller på kanalerna.

Upplägg
Intensivkurs, kl.17:30-21:00. Kursen leder fram till examination som genomförs i anslutning till kursen


Förkunskaper
Du ska inneha och kunna visa upp Förarintyg eller Kustskepparintyg samt båtpraktikintyg och SRC i samband med examinationen.
Sökande ska ha fyllt 16 år vid provtillfället.

Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Joha har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
RYA European Waterways Regulations av T Murrall, ISBN: 9781906435875. Du köper själv boken innan kursstart. Boken hittar du här.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder även andra fortsättningskurser inom sjölivsområdet, till exempel Utsjöskepparen och en kurs i VHF/SRC som lär dig mer om kommunikation till sjöss.

Bra att veta
Kostnad för examinationen tillkommer med 500 kr. Även kostnad för båtpraktik tillkommer utöver kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

- Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
- Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ämnesområde