Ort
Distans
Startdatum
5 Aug 2024
Tid
18:00-19:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
69894
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Idag är det ett krav att ha Kanalintyg för att få färdas på de europeiska inre vattenvägarna. Kursen ger dig kunskap om speciella sjömärken och signalfigurer samt värdefulla råd & tips.

Detta är en distanskurs med självstudier, så du studerar helt i din egen takt, via vår utbildningsplattform Learnify. Din kursledare finns dock tillgänglig för frågor och svar via mejl  (det finns alltså inga online-möten eller några tider att passa).

Du får ett inloggningsmejl på startdagen, sen börjar du när du vill.
Kursen har du tillgång till i 5 veckor. (kan förlängas vid problem)

Kanalintyg som distanskurs startar ett par ggr per termin, och vill du hellre börja senare så håll utkik på hemsidan efter nästa start.

Förkunskaper
För att få skriva provet för Kanalintyg behöver du ha godkänt Förarintyg och SRC samt ha intyg på genomförd Båtpraktik dager.

Kursmaterial
Du behöver ha boken RYA European Waterways Regulations 
Den beställer du hem själv, tar ca 2-3 dagar och kostar 183 kr.
https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/rya-european-waterways-regulations.html

Du måste ha tillgång till dator och internet.
Obs! Se till att du anger en fungerande e-postadress vid anmälan.

Examination
Efter avslutade studier kan du skriva prov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Dessa kan du söka upp på NFB:s hemsida i din region.  https://batlivsutbildning.se/
Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.
Medborgarskolan i Skåne anordnar skrivningstillfällen flera gånger per termin och du kan då komma till våra lokaler och göra provet.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

 

 

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ämnesområde