Ort
Skövde
Startdatum
1 Okt 2024
Tid
17:30-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Margareta Jonsson
Nummer
44338
Pris
2 695 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma. Under den här kursen får du möjlighet att prova på tekniker såsom att t.ex. tumma, ringla, kavla och dreja.

Vecka 44 och 46 är det uppehåll.

Innehåll och upplägg
Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma. Under den här kursen får du möjlighet att prova på tekniker såsom att t.ex. tumma, ringla, kavla och djeja. Med råd och tips från vår ledare får du lära känna materialet och utrymme att finna just det som känns mest givande för dig. I lokalen finns fem stationer för drejning, två elektriska och tre manuella.
Tiden för drejningsstationerna fördelas mellan deltagarna. Max 8 deltagare.

Teori varvas med praktik men du arbetar främst med praktiskt lärande. Gemensamt går vi igenom grunderna i att arbeta med att forma lera men därutöver är arbetet fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar. Skröjbränning och glasering/slutlig bränning sker i slutet av kursen.

Sammanlagt omfattar kursen 6 tillfällen. Utöver kurstillfällena kommer ledaren och gruppen bestämma ett datum, så att deltagarna gemensamt kan hämta föremålen efter glasyrbränningen. Då kommer även ledaren gå igenom slutresultaten av glasyrbränningen.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig såväl till dig som är nybörjare, som till dig som har skapat i keramik tidigare och vill fördjupa dig. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Margareta är utbildad på Formakademin i Lidköping och arbetar aktivt som keramiker och formgivare i sitt egna företag.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer med 90 kr per kg lera, inkl glasyr och bränning. Vi använder lergodslera.

Bra att veta
Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Ta även gärna med något att äta. Vi har en maskin för kaffe och varm choklad som tar betalkort.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 695 kr

Summa: 2 695 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde