Ort
Stora mellösa
Startdatum
10 Aug 2024
Tid
09:45-14:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Fia Edlund
Nummer
82990
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Välkommen att skapa med stengodslera hos Fia i hennes mysiga keramikverkstad vid vackra Hjälmarstrand! Här får du under en dag skapa med stengodslera inom keramikens olika tekniker , både nybörjare som erfaren deltagare ges möjligheter att utveckla sin kreativitet med egna projekt i vägledning av Fia!

Innehåll 
Genom deltagarnas egna projekt eller i med inspiration av Fia lär vi oss att skapa fritt i det underbara materialet stengodslera. Vi går igenom processen för keramik från lera till färdigt föremål. I denna kurs ingår det att kursledaren glaserar dina föremå åt dig efter kurs. Du får självklart ha önskemål om färg.
Kursen har både teoretiska moment men består mestadels praktisk handledning med högt fokus på själva skapandet.  Vi tar del av olika tekniker som hör keramiken till, så som drejning, skulptering, m.m. 
Denna kurs kan ha max 5 deltagare/kurs vilket det ger extra kvalitativt tid mellan dig som deltagare och kursledaren, till fördel i kursledarens egna lokal i en hemtrevlig exlusiv miljö. 

Mål
Keramikkursen är öppen för alla och har fritt skapande i stöd av Fia som är kursledare. Kursen är både för dig som är ny börjare och dig som skapat tidigare, då du som deltagare får du utvecklas utifrån där du är i dina kunskaper och inom de tekniker du själv föredrar.
Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Upplägg
Vi träffas under en dag 6x45 minuter med 30 min lunchrast, medtag egen unch. 

Kursledare
Fia Edlund 
Fias intresse för skapande i keramik väcktes när hon gick på på Kävesta Folkhögskola -00.
Hon fortsatte med att gå flertalet kurser och studiecirklar i många år, tills hon en dag kunde uppfylla drömmen inreda en egen verkstad.
Fias mål med sitt skapande är att det skall vara lustfyllt. Att man med nyfikenhet utmanar sig själv utan krav!
Se kursbilder och mer av Fias skapande på Instagram @hjalmarstrandskeramik
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera köps på plats av kursledaren.
65 kr/ kg priset är inkl glasyrer.
Inget eget material är tillåtet för att en säker bränning skall kunna ske. 
Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ¬sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Vi rekommenderar oömma kläder och inneskor då kursen sker på källarplan. 

Kursen hålls på plats i kursledarens egna lokal i Hjälmarstrand, STORA MELLÖSA

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på
Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Denna kurs är ett stolt samarete mellan medborgarskolan Mitt och Hjälmarstrands keramik - Fia Edlund

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde