Ort
Örebro
Startdatum
26 Okt 2024
Tid
13:00-16:15
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Victor Jakobsson
Nummer
81428
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Keramik är både roligt och kreativt, i denna kurs fokusera vi på skulptering i stengodslera för bygga kreativa skapelser med grundteknikerna för skulptering som är kavling, tumning, ringling. Vi utforskar även friare tekniker. Här får du lära dig hela processen från lera till färdigglaserat föremål

Innehåll
I denna kurs fokuserar vi fullt ut på tekniker inom skulptering, vi börjar med lerkunskap/hantering och skiss på det vi vill skapa, för att sedan bygga vidare i vägledning av kursledare för att ta fram stora som små kreationer. 
Du vägleds i hur du skall gå till väga, vad du behöver tänka på och vad som krävs för att krationen skall kunna skapas. Du väljer fritt vad du vill göra i samråd med kursledaren, men självklart också få inspiration på vad du kan skapa. 
Vi kommer också arbeta med engober som är infärgad lera och underglasyrer för att få färg på verken och lär oss hur de kan kombineras med glasyrer för att få olika resultat. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Upplägg
Vi träffas under 3st lördagar varannan vecka där vi skapar och skulpterar 4 x 45 min
(15 min rast)
Plus 1st tillfälle 3x 45 min där vi slutglaserar våra skröjbrända alster. 
Vi ses dessa datum. 

DatumStarttidSluttid
2024-10-2613:0016:15
2024-11-0913:0016:15
2024-11-2313:0016:15
2024-12-0713:0015:15

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och erfarna deltagare är välkomna.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Kursledare
Victor Jakobsson är konstnär med kunskap inom flera områden, men har gått 3 år keramikkonst på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) mellan 2017-2020, och fick där en bred förståelse för leran och olika keramiska tekniker och metoder, främst kring skulpturalt arbete med keramik. Det var dock 2016 på Kävesta folkhögskola som leran först trädde in och blev ett intresse i skapandet.
Hans verk är ofta gestaltande och balanserar humor med allvar, och vill främst av allt bara att konsten ska KÄNNAS
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr tillkommer och köps på plats via swish. 
Bränningsavgift   100kr ingår i materialavgift. 
Vi reserverar oss för prisändringar
Medtag:
Plastbunke med lock (ca 2 Liter), 2, några plastkassar, plastfolie, trasor att vira om leran,
 och oömma kläder.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Tekniken drejning ingår ej i denna kurs. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Keramiken

Gamlagatan 13, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Materialavgift: 100 kr

Summa: 1 650 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde