Ort
Limhamn
Startdatum
9 Sep 2024
Tid
09:00-12:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
68836
Pris
3 500 kr

Om arrangemanget

Lerans möjligheter är många och därför ett bra och tillåtande material för den som vill sätta igång sitt kreativa skapande eller prova på att arbeta med händerna.

Innehåll

Vi arbetar i ett lugnt tempo och en stressfri miljö. Du får prova olika tekniker i din egen takt. Du kan dreja, hand bygga eller kavla och skapa alster efter ditt eget huvud med hjälp av en lärare som vägleder dig. När dina alster är skröjbrända har du möjlighet att glasera dem i ett urval av våra glasyrer. Kursen inbegriper viss teori men fokus ligger på praktiskt utförande.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan under 8 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till dig som är nybörjare eller dig som provat keramik någon gång men vill lära dig grunderna i ett lugnt tempo.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Ha gärna oömma kläder och ta med ett förkläde och en handduk att torka händerna på när du arbetar.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 500 kr

Summa: 3 500 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde