Händer som drejar.
Kurs

Keramik grundkurs torsdagar med Fredrik Björkander

Ort
Skellefteå
Startdatum
19 Okt 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
51973
Pris
3 195 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Gör din egen kopp i lera eller skapa ditt eget fat, under kursens gång får du kunskapen du behöver för att lyckas i ditt skapande.

INNEHÅLL OCH MÅL
Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och bruksföremål så som koppar och skålar.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren får du skapa föremål du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn. Glasyrerna vi använder är godkända ur miljösynpunkt.

UPPLÄGG
Vi träffas 8 torsdagskvällar kl. 18-21. (Ingång vid Palm Livs, 2 tr upp)
Gemensamt går vi igenom de olika teknikerna. Därefter är arbetet fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSMATERIAL
OBS! Material ingår ej i kursavgiften. Lera kostar 120:-/kilo och i det priset ingår engobe, underglasyr, glasyr och bränning. Materialet betalas EFTER kursens slut då ni vet hur mycket lera som gått åt.

BRA ATT VETA
Ta med förkläde/oömma kläder samt lämpliga skor.

KURSLEDARE

Till vardags är Fredrik Björkander verksamhetsutvecklare och systemarkitekt inom IT med en pedagogisk bakgrund inom både utbildning, inom IT och tränare för olika ungdomslag. De senaste åren har han dykt djupt ner i lerans värld och då framför allt drejning. Han jobbar med bruksgods och kan lägga stort fokus på exempelvis hur en kopps öra känns i handen, böjning och infattning. Han tycker om att experimentera med glasyrer och blandar gärna egna. Hans verk kännetecknas genom en mix av naturnära färger samt blandning av olika glasyrer för att få fram nya kontraster och färger.

 

Ort

Ateljéhuset

Södra Järnvägsgatan 49 C, Skellefteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 195 kr

Summa: 3 195 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde