Ort
Stockholm
Startdatum
29 Nov 2024
Tid
18:30-21:30
Dagar
Fre-Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Rebecka Dahlén
Nummer
56453
Pris
3 175 kr

Om arrangemanget

Med meditationen och dina händer startar du äventyret att upptäcka din inre värld. Leran hjälper dig att bli medveten om inre bilder, som blir till form och tillåter dig att se din personliga kreativitet bli till verklighet. Intuition och prestationsfrihet ger dig utrymme till ett fritt och lekfullt skapande.

Innehåll och mål
Prova på ett nytt tillvägagångssätt med lera och skulpterande. En process av spontan kreativitet baserad på harmoni och medvetenhet, av både en själv och gruppen man arbetar med. Du blir guidad genom din unika kreativitet hela vägen från den första grova formen till en slutlig och tydligt uttryckt form.

Upplägg
Kursen är delad i flera pass som alla inleds med en kortare meditation. Meditationsformen bygger bland annat på in- och utandningens kraft.

Helgkursen är förlagd 29/11-1/12.
Obs! Undervisning sker fredag 18.30-21.30, lördag-söndag kl 09.30-16.30.

Förkunskaper
Ingen tidigare erfarenhet av att ha jobbat med lera eller andra specifika färdigheter är nödvändiga för att delta.

Kursledare
Rebecka Dahlén är verksam som skulptör. 1993 mötte hon den italienska skulptrisen Franca Basevi som utvecklat en egen skola inom skulptur. Rebecka Dahlén har regelbundet arbetat tillsammans med Franca Basevi i hennes ateljé i Florens. De kom att bli nära vänner och Franca blev Rebeckas lärare och andliga vägledare. Franca Basevi kallade alltid leran för "Earth" - Jord. Ett möte med det vi kommer ifrån som människor. I meditationen och tystnaden möter skulptören sin inre värld och skulpturerna blir gestaltningar av inre bilder mer än av yttre motiv.

Rebecka Dahlén ingår i Grupp Scultura, bildad 1996, som består av tretton kvinnor som arbetar med skulptur och handledning i lera och meditation, s k "Lersamtal". Franca Basevi gick bort 2002, då 72 år gammal, men hennes fascinerande arbete med skulptur och andlighet förs nu vidare bland annat genom Grupp Scultura.

Kursmaterial
Materialkostnad (100kr/kg) tillkommer för lera och bränning.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå kursen flera terminer för att på så sätt fördjupa dina kunskaper.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får durabatt på www.bokus.com och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 175 kr

Summa: 3 175 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde