Ort
Värnamo
Startdatum
2 Apr 2024
Tid
09:30-12:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
37534
Pris
2 450 kr

Om arrangemanget

Är du sugen på att sätta händerna i lera? Då är detta kursen för dig! Du får prova på de grundläggande teknikerna och kursen anpassas sedan efter dig och vad du vill lära dig. Kursen går på dagtid, kl. 9:30

Innehåll

Du kommer att få prova på de grundläggande teknikerna så som kavla, tumma, ringla och också få prova att dreja. I denna kurs fokuserar vi på det praktiska, men vi kommer att prata om lerans fantastiska egenskaper också.

Upplägg

Vi ses en gång i veckan under fyra veckor och har sedan ett uppehåll på en vecka för att sedan komma tillbaka en sista gång för att glasera. Under kursen kan du få lära dig till exempel:

 • Kavla
 • Ringla
 • Tumma
 • Dreja

Vill du göra en tekanna allra första gången? Ja, men då försöker vi lösa det. Vill du dreja 6 likadana koppar? Då ger vi oss på det med! Och du som vill komma för att få lite skapandetid, de fixar vi. Det enda jag önskar är att du ska gå in i den här kursen med en gnutta tålamod, mycket nyfikenhet och framförallt en tro på processen. Du kommer lära dig, ge det bara lite tid.

Förkunskaper

Denna kursen för alla, oavsett om du vill bli proffs på att dra hänklen eller aldrig rört vid lera innan så kommer du trivas här.

Kursledare

Johanna Nilsson

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialavgift för lera tillkommer med 80 kr/kg. I priset ingår även kringkostnader för glasyr, bränningar och liknande. Materialavgiften faktureras efter kursens slut.

Bra att veta

 • Grundkurs, 5 träffar, med Johanna tisdagar kl 9:30-12:30
 • Max 9 deltagare.
 • Ta på dig oömma kläder som du gärna smutsar ner, ta gärna med dig ett förkläde om du har.
 • Ta med en plastburk med lock, 1-2 liter, att förvara din lera i. 

Om anmälan

 • Kursstart är preliminär och kan komma att ändras.
 • Observera att du alltid får en kallelse ungefär en vecka innan kursstart.
 • Ibland hamnar våra mejl i skräpposten, så kolla gärna där så att du inte missar någon viktig information.
 • Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.
 • Ta del av våra allmänna villkor här.
 • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Om kursen är fullbokad

Om kursen blir fullbokad hamnar du på en reservlista. Ifall det finns många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, skriv därför gärna om det är någon dag eller tid som passar dig bra.

Rabatter och förmåner

Under kursens gång har du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan. Läs mer här.

Välkommen till oss

Du hittar våra lokaler på Växjövägen 26D i Värnamo. Det finns två entréer, det är ingången längst bort utmed långsidan som du ska använda.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Värnamo

Växjövägen 26D, Värnamo

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 450 kr

Summa: 2 450 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde