Ort
Örebro
Startdatum
21 Okt 2024
Tid
16:30-19:30
Dagar
Mån-Ons
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Eva-Lena Fagrell
Nummer
81296
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Keramik är roligt! Här är en intensivkurs i keramik på 4 tillfällen Vi arbetar med kavling, ringling, tumning, drejning och skulptur. Släpp loss skaparglädjen! Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande.

Detta är en intensivkurs, där vi ses 3 kvällar under samma vecka för att skapa med keramik genom dess olika tekniker och en eftermiddag i december för att glasera.
Se schema under "upplägg"
Innehåll:
Keramik är så mycket mer än drejning, här erbjuds du att även skapa i fler tekniker, såsom kavling, ringling, tumning, och skulptur. Baskunskaper som lerhantering, beskickning och glasering är också viktiga steg i processen. Kursen har både teoretiska moment men består mestadels praktisk handledning. 
Mål
Keramikkursen är öppen för alla och har fritt skapande i stöd av en erfaren kursledare. Kursen är både för dig som är nybörjare och dig som skapat tidigare, som deltagare får du utvecklas utifrån där du är i dina kunskaper och inom de tekniker du själv föredrar.
Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.


Upplägg
Måndag 21/10 16:30-19:30 (4x45min) - Skapa med keramik och drejning
Tisdag   22/10 16:30-19:30 ( 4x45min) - Skapa med keramik och drejning
Onsdag 23/10 16:30-18:45 ( 3x45min) - Beskickning
Onsdag 11/12 14:00-16:15 ( 3x45min) - Glasering

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!
Alla är varmt välkomna, både nybörjare och du som erfaren delatagre

Kursledare
Eva-Lena Fagrell är en positiv och engagerad person men kunskap inom flera konstnärliga områden. Hon har gått bild och keramik på Karlskoga Folkhögskola men har också många års erfarenhet av Medborgarskolans egna keramik och drejkurser. Hon brinner också för betonggjuteri och gillar att skapa alster med en rostig cool look, men även att kombinera olika konstformer för att få fram häftiga verk.
Eva-Lena är i grunden utbildad undersköterska och administratör.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr.
Bränningsavgift (skröj och glasyrbränning) 100kr / person per kurs. utifrån rådande elkostnaderna.
Vi reserverar oss för prisändringar

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser i keramik. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag en rulle plastfolie, 2 plastkassar, trasor att vira om leran, engångshandskar och förkläde.
Medtag anteckningsblock och penna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Keramiken

Gamlagatan 13, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Materialavgift: 100 kr

Summa: 1 650 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde