Ort
Stockholm
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
18:00-21:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Karin Andersson
Nummer
56088
Pris
5 150 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Keramik/stengods för nybörjare och fortsättare. Du formger och tillverkar dina egna keramiska föremål och får grundläggande kännedom om den keramiska hantverksprocessen.

Innehåll och mål
Nybörjaren får lära sig grundläggande tekniker för keramiskt hantverk samt den keramiska processen från lera till glattbränd keramik. Vi går igenom olika alternativ för formgivning och dekorering. 

Fortsättaren utvecklar sina egna idéer med handledaren som stöd. Tillsammans planerar vi nya moment utifrån önskemål. Naturligtvis får även nybörjaren vara med på dessa genomgångar med möjlighet att själv sedan prova på.

Upplägg
Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter där du får individuell handledning på din nivå.

Kursen hålls i Medborgarskolans lokaler på Hagagatan med tillgång till bra utrustning. Vi har 11 drejskivor och stora arbetsytor. I lokalen finns utrustning och verktyg som möjliggör många olika tillverkningsmetoder. I anslutning till lokalen finns två keramikugnar.

Totalt 10 kurstillfällen varav sista tillfället är glasering.
Uppehåll vecka 44 och 46.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare och fortsättare.

Kursledare
Karin Andersson är utbildad keramiker och estetlärare. Har arbetat som kursledare i många år på Medborgarskolan.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera som efter bränning och glasering tål maskindisk, ugnstemperatur och att ställas i frysen. Materialkostnad (från 100 kr/kg) tillkommer för lera, glasyr och bränning. Vi erbjuder en stor variation av material med minst fyra olika leror och ett tiotal olika glasyrer med reservation att detta utbud kan variera under kursens gång. Kompendium om keramik ingår i kursavgiften. 


Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå kursen flera terminer för att på så sätt fördjupa dina kunskaper. Medborgarskolans kvällskurser är även en bra grund för en heltidsutbildning inom keramik.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 5 150 kr

Summa: 5 150 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde