Ort
Stockholm
Startdatum
27 Aug 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Molnia Efremov
Nummer
56089
Pris
4 150 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Kurs i keramik för nybörjare och vana där du får möjlighet att prova på de grundläggande teknikerna, inklusive drejning. Det finns möjlighet att arbeta med olika leror och glasyrer vilket ger dig möjlighet att påverka det estetiska uttrycket i ytterligare en dimension. Vi arbetar i stengodslera.


Innehåll och mål
Du formger och tillverkar dina egna keramiska objekt. Nybörjaren lär sig grundläggande tekniker som ringling, kavling, tumning samt drejningUtöver detta arbetar du med dekortekniker så som glasering, engobering och dekaler. Den erfarna deltagaren vidareutvecklar sina idéer och tekniker samt får stöd och hjälp av ledaren. Det finns tillgång till totalt 11 drejskivor.

Upplägg
Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter där du får individuell handledning på din nivå.
Vi håller till i Medborgarskolans lokaler ett stenkast från Odenplan. Totalt 7 st. kurstillfällen varav det sista är glasering.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare och erfaren deltagare.

Kursledare
Med utbildning från Konstfack i ryggen arbetar Molnia stilsäkert och kreativt med leran som hantverk och konstnärligt uttryck. Mer om hennes keramik och konst hittar du HÄR.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera som efter bränning och glasering tål maskindisk, ugnstemperatur och att ställas i frysen. Materialkostnad (från 100 kr/kg) tillkommer för lera, glasyr och bränning. Vi erbjuder en stor variation av material med minst fyra olika leror och ett tiotal olika glasyrer med reservation att detta utbud kan variera under kursens gång. Kompendium om keramik ingår i kursavgiften. 

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå kursen flera terminer för att på så sätt fördjupa dina kunskaper.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 150 kr

Summa: 4 150 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde