Ort
Arvika
Startdatum
17 Sep 2023
Tid
10:00-11:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Jakob Hilding
Nummer
68835
Pris
1 100 kr

Om arrangemanget

Ki-aikido är en modern rörelse- och självförsvarskonst med rötter i japansk budo och med tydliga influenser från zenmeditation och yoga.

BESKRIVNING

Träningen består av ett antal olika discipliner som utövas såväl separat som tillsammans. Målet med ki-aikido är att förena kropp och sinne, för att på så sätt kunna hantera vardagslivet på ett bättre sätt och öka välbefinnandet. Den här kursen ger en introduktion till ki-aikido och några av de olika discipliner som ingår är:

Ki-andning och ki-meditation

Ki-aikido och ki-test

Kiatsu

Misogi

Kursen är öppen för alla som är nyfikna och kräver inga förkunskaper. Man behöver inte vara vig eller ha en bra kondition för att delta: Alla deltar utifrån sina egna förutsättningar och vi kommer vara en liten grupp, vilket gör att vi i stor utsträckning kan anpassa innehållet efter deltagarnas önskemål.

 

UPPLÄGG

Varje tillfälle kommer vara en fördjupning i en av disciplinerna och vi kommer gå långsamt framåt. Vi inleder med ki-andning och ki-meditation. Teori kommer att varvas med praktik. Fördjupningen sker gradvis och med hänsyn till deltagarnas egna önskemål och förutsättningar.

Observera att! Det blir ett uppehåll på två veckor så kursen är ej varje söndag

 

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper

 

BRA ATT VETA
Ha gärna på dig ledig klädsel, förslagsvis långa träningsbyxor och t-shirt.

 

KURSLEDARE

Jakob är 35 år och är officiell instruktör (1 kyu) i den japanska organisationen Ki Society. Jakob har utövat ki-aikido i sju år och kom först i kontakt med det när han arbetade som universitetslärare i Belarus. Han har deltagit en mängd seminarier och träningsläger i länder som Ryssland, Ukraina, Tyskland och Kroatien. Vid sidan av ki-aikido är Jakob också mentor i Integral Zen, där man förenar Ken Wilbers integrala teori med zenmeditation, något som ger tillför en mycket värdefull dimension i utövandet av ki-aikido. Till vardags arbetar Jakob som gymnasielärare i Karlstad.

 

KURSMATERIAL

Inget kursmaterial behövs.

 

ORT

Arvika och Arvika Sporthall

 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Pris

Deltagaravgift: 1 100 kr

Summa: 1 100 kr

Utforska ämnesområde