Ort
Lycksele
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Dagmar Jonsson
Nummer
56708
Pris
795 kr

Om arrangemanget

I den här kursen får du vägledning att lära dig ett hantverk, teknik, kulturhistoria, och estetik. Bejaka din lust att skapa, njut av välbefinnandet som meditativ knyppling ger och stilla din skönhetslängtan! Passa på nu när vår kursledare öppnar upp fler platser!

Välkommen till en kurs i knyppling! Handens kunskap, som tidigare var en självklarhet, har blivit alltmer svåråtkomlig. Idag är spetsar högsta mode igen, både på kläder och inredning. Här får du utveckla ett hantverk med anor i Sverige sedan mitten av 1700-talet. Att knyppla kan liknas vid att fläta med hjälp av knyppeldyna och pinnar, och resultatet blir till vackra spetsar.


Kursen vänder sig både till dig som nybörjare och till dig som har knypplat tidigare, du knypplar på den nivå du befinner dig. 

Som nybörjare får hjälp att komma igång med den allra första början i att skapa enkla spetsar. Du som har lärt dig grunderna får hjälp att utveckla din knyppling och öka svårighetsgraden. I kursen får du lära dig att lägga upp mönster och att lösa problem när de uppstår.

Knypplingen lär kräva samma abstrakta begåvning som schack och matematik.

KURSMATERIAL
Det finns ibland dynor att låna för nybörjare, kontakta Medborgarskolan för mer info
Kostnad för kursmaterial tillkommer.

Bra att veta

Denna kursen är den kurs som har flest år på nacken med samma kursledare, Dagmar Jonsson. Kursen pågår kontinuerligt varje höst och vårtermin. Ibland kan vi erbjuda platsen till en ny deltagare. Vid ledig plats tar vi in nya deltagare löpande även efter terminsstart.

KURSLEDARE
Vår kursledare är Textillärare Dagmar Jonsson.
Dagmar Jonsson har en lång karriär som textillärare bakom sig.
Idag arbetar Dagmar främst med eget hantverk och kursverksamhet i knyppling.

Det är något speciellt med våra kursledare. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt.
De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Ort

Konferensrummet/ Medborgarskolan

Borgaregatan 21, Lycksele

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ämnesområde