Vi går igenom olika konserveringsmetoder och hur en kan ta vara på säsongens frukt och bär för vintern. Vilka råvaror är bäst under olika säsonger? Hur kan jag sätta samman olika frukter och bär för att få fram olika smaker? Hur kan du använda den inkokta frukten i olika efterrätter och som tillbehör?
Deltagarna arbetar i mindre grupper och arbetar enligt receptskisser. Förslag på olika kombinationer och kryddningar ges, dock fritt fram att experimentera.
Allt lagas från grunden utan tillsatser med ekologiska och närodlade råvaror så långt det är möjligt.
Alla får med sig 2-3 färdiga produkter hem.
Alla är välkomna, lite köksvana är bra att ha!
Patricia Evans är mathantverkare och driver Fruktverkstan, med småskalig förädling av frukt, bär och grönsaker. Hon har lång erfarenhet av utbildning och är van matlagare. Hon är även engagerad ideellt i frågor kring hållbarhet och mat där hon inspirerar till goda måltider som är bra för planet och hälsa.
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.
Medborgarskolan har många andra spännande mat kurser att välja mellan. Varför inte prova Konservering – grönsaksinläggningar, pickles och chutney, såser eller Konservering – sylt och saft. Läs mer på vår hemsida.
Ta med en kasse för att kunna med dina färdiga produkter hem.
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr