Ort
Stockholm
Startdatum
10 Sep 2025
Tid
17:45-21:30
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
60271
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Vill du kunna njuta av sommarens smaker på en mörk vinterdag? Vill du lära dig att göra marmelad och inkokt frukt utifrån säsongens frukt och bär? Då är denna kurs något för dig!

Innehåll

Vi går igenom olika konserveringsmetoder och hur en kan ta vara på säsongens frukt och bär för vintern. Vilka råvaror är bäst under olika säsonger? Hur kan jag sätta samman olika frukter och bär för att få fram olika smaker? Hur kan du använda den inkokta frukten i olika efterrätter och som tillbehör?

Upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper och arbetar enligt receptskisser. Förslag på olika kombinationer och kryddningar ges, dock fritt fram att experimentera.

Allt lagas från grunden utan tillsatser med ekologiska och närodlade råvaror så långt det är möjligt.

Alla får med sig 2-3 färdiga produkter hem.

Förkunskaper

Alla är välkomna, lite köksvana är bra att ha!

Kursledare

Patricia Evans är mathantverkare och driver Fruktverkstan, med småskalig förädling av frukt, bär och grönsaker. Hon har lång erfarenhet av utbildning och är van matlagare. Hon är även engagerad ideellt i frågor kring hållbarhet och mat där hon inspirerar till goda måltider som är bra för planet och hälsa.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande mat kurser att välja mellan. Varför inte prova Konservering – grönsaksinläggningar, pickles och chutney, såser eller Konservering – sylt och saft. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Ta med en kasse för att kunna med dina färdiga produkter hem.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde