Ort
Stockholm
Startdatum
28 Aug 2025
Tid
17:45-21:30
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
60119
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Vill du bevara sommarens sötma och smaker långt in på vintern? Vill du lära dig att koka sylt och saft utifrån säsongens frukt och bär? Då är denna kurs något för dig!

Innehåll

Vi går igenom olika konserveringsmetoder och hur en kan ta vara på säsongens frukt och bär för vintern. Vilka råvaror är bäst under olika säsonger? Hur kan jag sätta samman olika frukter och bär för att få fram olika smaker? Hur använder jag kryddor som smaksättning?

Upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper och arbetar enligt receptskisser. Förslag på olika kombinationer och kryddningar ges, dock fritt fram att experimentera.

Allt lagas från grunden utan tillsatser med ekologiska och närodlade råvaror så långt det är möjligt.

Alla får med sig 2-3 färdiga produkter hem.

Kursen avslutas med gemensam provsmakning därefter hjälper alla till att diska det sista.

Förkunskaper

Alla är välkomna, lite köksvana är bra att ha!

Kursledare

Patricia Evans är mathantverkare och driver Fruktverkstan, med småskalig förädling av frukt, bär och grönsaker. Hon har lång erfarenhet av utbildning och är van matlagare. Hon är även engagerad ideellt i frågor kring hållbarhet och mat där hon inspirerar till goda måltider som är bra för planet och hälsa.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande mat kurser att välja mellan. Varför inte prova Konservering – marmelad och inkokt frukt eller Konservering – grönsaksinläggningar, pickles och chutney, såser . Läs mer på vår hemsida. www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Ta med en kasse för att kunna få med dina färdiga produkter hem.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde