Ort
Karlstad
Startdatum
4 Nov 2024
Tid
18:45-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
82129
Pris
1 700 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på konst? Vill du lära dig att måla och teckna? Då kan det här vara den perfekta kursen för dig! Här får du prova på olika tekniker, såsom akryl, akvarell och olja. Men framför allt kan du få en grundläggande kunskap i hur man bygger upp en bild.

Innehåll
Kursledaren kommer att gå igenom olika hjälpverktyg såsom mellanrumsformer, perspektiv, färglära och komposition. Men även en del materiallära så att du kan få grundläggande kunskap om färgen du vill använda.

Kursen tar hänsyn till dina önskemål och om du har tidigare erfarenhet.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Johan Svensson har studerat på Konsthögskolan i Malmö och Umeå. Han har undervisat på olika konstskolor, bland annat Kungliga konsthögskolan, Konstfack, Gerlesborgsskolan och Nyckelviksskolan, samt varit kursledare på Folkuniversitetet i Stockholm i skulptur, teckning och måleri och betong och mosaik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Deltagarna införskaffar kursmaterialet själv.  Du kommer få information innan kursstart om vilket material du behöver införskaffa om du redan inte har det. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har stort utbud av kurser inom ateljé och hantverk, läs mer på www.medborgarskolan.se  eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Kom i oömma kläder. Kursen hålls i vår Ateljé på Vasagatan 8 i Karlstad.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 700 kr

Summa: 1 700 kr

Utforska ämnesområde