Ort
Stockholm
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
18:00-21:45
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Gaja Dudkiewicz
Nummer
56255
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Koreansk Matlagning del 2 – denna gång blir det nya kryddiga och starka rätter, med fokus på street food!

Innehåll

Det mest kännetecknande för den koreanska maten är kryddningen. Röd chilipeppar, vitlök, ingefära, sesam och vinäger i en härlig kombination. Kryddigt och färgstarkt, mums för smaklökarna. På ”Koreansk Matlagning del 2” dyker vi djupare in i den koreanska matkulturen och lär oss mer om ingredienser och tekniker. 
Vår kursledare har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat en meny med ett urval av rätter.

Upplägg

Prat om matkultur och teknik runt recepten. Deltagarna arbetar individuellt eller i mindre grupper och arbetar enligt recepten. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper

Alla nyfikna är välkomna. Observera att maten denna gång kommer vara något stark!

Kursledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida. Ta med matlåda!

Bra att veta

 

Ta med matlåda!

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde