Ort
Örebro
Startdatum
29 Aug 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
16 st
Ledare
Robin Berg
Nummer
80055
Pris
600 kr

Om arrangemanget

Här är en verkligen en unik och spännande kör där vi får lära oss traditionella sjömanssånger, eller "Sea Shanties". The Shipwreck Haulers har vid flera tillfällen framträtt både på Folk at Heart, Live at Heart och vid egna konserter t ex i kyrkan.

Vi sjunger sea shanties (sjömansvisor), som i äldre dagar användes för att koordinera arbete på skeppet, som hissning av ankare och segel. Vi använder oss av Shantyman när vi sjunger, vilket är en typ av "call and response-teknik".
Många av de texter vi sjunger handlar om kärlek och tragedi; längtan och förtvivlan samt glädje, med roliga och spännande berättelser.
Exempel på shanties vi sjunger är: "Leave Her, Johnny", "Nelson's Blood", "Shallow Brown", "South Australia", "Rolling Down to Old Maui" och "Lowlands, Away" samt Robin's (Kapten Berg's) egenskrivna shanties.

Welcome aboard, John'! 

Upplägg:
Torsdagar mellan kl. 18:00-19:30

Förkunskaper:
Kursen är öppen för såväl erfarna sångare som nybörjare, men tidigare erfarenheter i stämsång är önskvärt. Du kan också komma att behöva öva lite hemma för att lära dig körens tidigare repertoar

Just nu tar vi gärna in fler medlemmar, så välkommen att anmäla dig!
Du är välkommen att prova på första gången

Gruppen är för vuxna (från 18 år)

Körledare:
Ledare för kören är Robin Berg (Kapten Berg). Robin är musiker och kompositör och skriver bland annat shanties samt kompositioner till film/TV-spel. Robin spelar även diverse instrument, som: slagverk, banjo och concertina.

 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka två veckor före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 600 kr

Summa: 600 kr

Relaterade artiklar

Musik

”Spela i band är grejen”

Ena bandet är precis i början av sin musikaliska karriär, medan det andra bandets medlemmar spelat tillsammans i en eller annan bandkonstellation de senaste 40 ...

19 februari 2024
Läs vidare om "”Spela i band är grejen”"

Utforska ämnesområde