Ort
Umeå
Startdatum
31 Aug 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Mån, Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Helena Bylund
Nummer
56160
Pris
800 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Ej full kurs, anmäl dig som reserv så får du plats om du uppfyller kriterierna.

Detta är en kortare version av vår helgstudiecirkel, för dig som vill jobba med andra i verkstan, men utan handledning av lärare. Det finns 10 platser i studiecirkeln, men 7 drejskivor. Glaseringstillfället kommer vara lördag 21/9 kl 10-13:15. Vill gruppen ha ett upphämtningstillfälle så bokar vi in det, annars får du ett mail när keramiken är bränd.

Förkunskaper

Du behöver ha gått 2 långa grundkurser hos oss tidigare, eller kurser motsvarande 40 studietimmar, så du väl känner till riskerna med att jobba med keramik och hur man undviker dem, samt känner lokalerna och rutinerna väl. Du behöver kunna samarbeta med andra samt ta ansvar för ditt eget arbete.  Vill du anmäla dig till denna studiecirkel så anmäl dig som reserv så går vi igenom kursen med jämna mellanrum och släpper in deltagare.   

Material

Vi använder oss av stengodslera som bränns i så pass hög temperatur att den tål både maskindisk och ugn. Just nu har vi vit lera med och utan chamotte, svartgrå och gulbrun lera. Materialet ingår inte i kursavgiften. Du köper lera av oss för 100kr/kg och i det priset ingår engobering, glasering och bränning.

Kursledare

I studiecirkelformatet hjälps vi alla åt att ta ansvar. Helena Bylund kommer vara den som låser upp och ansvarar för närvarokoll.  

Bra att veta

Bär oömma kläder och skor, förkläde är bra att ha om du vill dreja.

Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.

Ta del av våra allmänna villkor för kurser här.

Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa detta så smidigt som möjligt.

 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 800 kr

Summa: 800 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde