Ort
Sundsvall
Startdatum
22 Aug 2024
Tid
17:00-19:00
Dagar
Tors, Fre
Antal tillfällen
9 st
Nummer
55834
Pris
100 kr

Om arrangemanget

Upptäck hur kul det är att teckna kroki!

Innehåll

Vi tecknar efter levande modell i både korta och långa ställningar för att öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden.

Du lär tränar upp ditt seende och utvecklar handens förmåga att uttrycka det du ser - "övning ger färdighet".

Krokigruppen är en nystartad grupp av entusiastiska konstskapare som funnit stor glädje i just konstformen kroki.

Obs! Läs under rubriken "Kostnad" innan du anmäler dig.

Upplägg

Vi arbetar med olika material, ex. blyerts, kol, svart- och rödkrita.

Vi träffas varannan torsdag vid nio tillfällen.

Vi träffas dessa datum, kl 17-19:
Torsdag - 22/8.
Torsdag - 5/9.
Torsdag - 19/9.
Torsdag - 3/10.
Torsdag - 17/10.
Torsdag - 24/10.
Torsdag - 14/11.
Torsdag - 28/11.
Torsdag - 12/12.

 

Förkunskap

Som nybörjare får du grundläggande kunskaper i krokiteckning medan de som målat kroki tidigare fördjupar sina kunskaper.

Kursledare

Ulrika Öhman har tecknat kroki tre år genom Krokisällskapet hos Medborgarskolan. Hon målar aktivit i akryl och akvarell sedan sex år tillbaka och har regelbundna utställningar via Lion, Rotary och Alnöföretagarna.

Susanne Holm är journalist och lärare i bl a bild. Har tidigare tecknat och målat på Konst och Miljöskolan, Ålsta folkhögskola, Sundsvalls Kollektivverkstad och ser nu fram emot att göra det i cirkelform.

Kursmaterial

Du tar själv med det material du vill måla med (ex. blyerts, kol, pastellfärger eller akvarell) och på (ex. skissblock eller papper).

Kostnad

Du betalar 540 kr vid första träffen. Detta betalas på plats via Swish till kursledaren. Avgiften avser modellarvode och smörgås för hela terminen.

I anmälningsavgiften,100 kr, ingår lokal, kaffe och te. Det faktureras av Medborgarskola ifall du inte betalt vid anmälan på hemsidan.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Kaffe och te finns alltid.
  • Vi finns på våning 4A (tre trappor upp). Hiss finns och våra lokaler är tillgängliga för alla.
  • 2-timmars-parkering finns vid Storgatan 73. Entrén från Storgatan har samma portkod.
  • För längre tids parkering finns Parksters stora parkering vid Sidsjövägen, alldeles innan järnvägen om du kör från Storgatan. Parkeringen ligger då på höger sida.
  • Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkering närmast entrén mot Storgatan till. Samma portkod gäller.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Sundsvall

Grönborgsgatan 18, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 100 kr

Summa: 100 kr

Utforska ämnesområde