Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Rödhårig kvinna dansar i förgrunden
Kurs

Kubansk salsa - fortsättning

Ort
Uppsala
Startdatum
14 Apr 2021
Tid
17:30-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Sebastian Sonesten
Nummer
67072
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Om dansen
This class is for everyone! In this salsa class you are more than welcome even if you do not speak Swedish - the course leaders are able to guide you through the class in English. For further questions regarding this, please contact us and we are happy to help!

Salsa är en välkänd dans som härstammar från Kuba. Den kubanska kulturen värnar om sina afrikanska rötter, med livliga slagverk och kraftfulla rörelser. Salsan har trots det fått sin egna, särskilda smak, rik av inslag från blåsinstrument och distinkta pianorytmer. Salsan är i huvudsak en pardans, men är helt fri att slå till med diverse soloinslag för den som känner för det. I denna kurs går vi därför igenom lite av bägge. 

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan i fem veckor. Varje tillfälle är 1,5 timme.

Förkunskaper
Detta är en fortsättningskurs så nivån är mer avancerad än nybörjarkursen. Hör av dig om du är osäker på om denna passar just dig.

Kursledare
Kursledare är Sebastian och Desirée. De båda brinner för dansen och har dansat i flera år. Att få lära ut dansen och dela den glädje som dansen ger tycker de är fantastiskt.

Klädsel/skor
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Under pandemin använder vi alla munskydd och vi uppskattar om du tar med ditt eget munskydd.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ett ämnesområde