Ort
Halmstad
Startdatum
16 Mar 2024
Tid
09:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Roger Bengtsson
Nummer
40610
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig skapa bildspel? Då är detta kursen för dig! Vår duktiga kursledare visar dig hur programmet fungerar och du kommer att få jobba med ett eget bildspel under helgen.

PTE AV Studio ger dig möjlighet att skapa egna fantastiska bildspel. Du kan använda både foton och videofilmer i dina bildspel och du kan lägga till musik eller egna kommentarer i bildspelen. Programmet ger dig möjligheter att animera dina bilder som att zooma eller panorera dina bilder men ger dig också möjlighet att skapa 3D effekter i bildspelen. Programmet finns för både PC och Mac datorer. När du skapat ditt bildspel så tar du fram en fil som används när du ska spela upp ditt bildspel, den vanligaste är en MP 4 fil.

Innehåll

  • Organisera ditt arbete
  • Introduktion till bildspelsprogrammet PTE AV Studio
  • Hur vi skapar ett bildspel med bilder och musik
  • Lägga till videofiler
  • Göra egna ljudkommentarer
  • Skapa zoomning och panoreringar
  • Hur du lägger till övergångseffekter
  • Hur du hanterar dina ljudfiler
  • Hur du skapar det färdiga bildspelet

För vem
Datorvana, som innebär att du kan hantera musen, leta upp filer och mappar samt kunna öppna och spara filer på hårddisk eller USB minne.

Kursmaterial
Dokumentation hur och i vilken ordning du skapar dina bildspel. Dator med förinstallerad programvara PTE AV Studio som du hittar på www.wnsoft.com.

Du kan installera testversionen om du inte vill köpa programmet direkt. Testversionen innebär att du får en text i dina bildspel att det är gjort i en testversion. När du sedan köper programmet tas texten bort. För Windows datorer finns två versioner, rekommenderas ”PTE AV Studio Pro”. För Mac datorer finns bara en version.

Upplägg
Efter en genomgång av hur du organiserar ditt arbete och en genomgång av programmet PTE AV Studio så börjar vi direkt skapa ett bildspel. Det första bildspelet gör vi tillsammans så du kommer igång med att arbeta i programmet. Sedan är det dags att börja skapa det första egna bildspelet med egna bilder och egen vald musik. När du är nöjd så skapar vi MP 4 filen som du använder när du spelar upp ditt bildspel

Lunchpaus ca 30 minuter, ta med lunch. Kylskåp och micro finns.

Kursledare
Roger Bengtsson arbetar deltid som fotograf, har stor erfarenhet av bildredigeringsarbete i Photoshop. Han har arbetat i PTE AV Studio i närmare tjugo år och har byggt mängder med bildspel för olika ändamål.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör på www.medborgarskolan.se/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde