Du får möjlighet att utforska och utveckla din kreativitet på ett strukturerat och guidat sätt. Det kan vara mycket givande och roligt att skapa något eget och unikt genom låtskrivning.
Innehåll
Kursen består till största del av eget praktiskt arbete under handledning av kursledaren men vissa genomgångar är gemensamma. Vi kommer t ex gå igenom hur en låt är uppbyggd, olika steg när man skriver en text och vad man behöver tänka på:
-Genomgång av text uppbyggnad
-Text arbete
-Musik (kan få hjälp)
-Färdig låt
Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under 5 tillfällen. Kursen omfattar 3 x 45 minuter per kurstillfälle. Vi träffas i liten grupp upp till 6 deltagare för kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. Eventuella uppehåll görs upp i gruppen gemensamt under första kurstillfället.
Förkunskaper
Du har gått en kurs tidigare och vill fortsätta utveckla med ditt låtskrivande.
Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik.
Kursledare Pär Fredriksson har mångårig erfarenhet som gitarrist och bemästrar instrumentet galant. Han har arbetat flera år som musiklärare och gitarrlärare i Uppsala.
Bra att veta
Ta med dig din dator, penna, papper som du känner dig bekvämt att skriva ner dina tankar under kursen.
Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av tidigare erfarenhet och hur mycket du hinner öva.
Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan
Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.
Deltagaravgift: 1 600 kr
Summa: 1 600 kr