Ort
Limhamn
Startdatum
13 Mar 2024
Tid
11:00-14:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
66606
Pris
1 950 kr

Om arrangemanget

På kursen lär vi oss drejning med lera.

Om kursen

Kursledaren introducerar de olika delarna av processen och de tekniker du kan använda. Vi börjar med mindre föremål som små skålar och tekoppar, och avslutar med mer komplicerade uppgifter som en tekanna eller större vaser.

Kursen kommer att vara en blandning av att ledaren introducerar gemensamt i grupp och pratar om olika tekniker och vad man behöver vara uppmärksam på, samt låter dig själva jobba. Hon vägleder dig individuellt i din process. Du börjar redan från början, där det är svårt alls att "få något från skivan", tills längre fram i processen då du kan göra vackra koppar och kannor.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar fyra studietimmar per sammankomst.

För vem

Kursen vänder sig till dig som aldrig har provat drejning tidigare, personer som har arbetat med keramik tidigare som skulle vilja testa detta, och personer som kanske har provat drejning några gånger tidigare och vill ha mer erfarenhet.

Kursledare

Anne Sofie Skjold Møller är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedekunstskolerne i Köpenhamn och arbetar förutom med keramik  med installation, skulptur och socialitet.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Tänk på att vi kommer att arbeta i en verkstadsmiljö där oömma kläder är att föredra. Vill du, så ta med dig ett förkläde, tåliga skor eller dylikt.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 950 kr

Summa: 1 950 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde