Ort
Skövde
Startdatum
21 Sep 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Anna Gustafsson
Nummer
46334
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Är du intresserad av textning och skulle tycka det skulle vara intressant att utveckla din egen handstil så är detta kursen för dig. Du får grunderna i lettering eller bokstavsillustration som du sedan kan använda för att skriva vackra gratulationskort, göra egna posters med citat eller dekorera din veckokalender.

Innehåll

I kursen kommer du få handledning och tips om hur du kan skapa vackra bokstavsstilar och ordbilder. Även exempel på olika typer av textning samt vilken teknik du ska använda för att få önskat resultat. Vi kommer att gå igenom olika typer av material som kan användas, disposition av ord och text samt få tips om hur man kan knyta ihop bokstäverna med bilder i forma av enkla illustrationer.

Upplägg

 • Kursdaggarna är lördag 21/9 och söndag 22/9 kl 10-15.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din handstil och genom handledning få inspiration och kunskap om hur du kan framställa nya stilar utifrån textningens ändamål.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Kursledare är Anna Gustafsson som genomgått en tvåårig konstutbildning vid Viebäcks folkhögskola samt grund- och fördjupande kurser inom akvarellmåleri. Autodidakt inom kalligrafi och bokstavsillustration. Anna har tidigare varit kursledare i Medborgarskolans regi på ett antal kurser inom kalligrafi och textning.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Enklare övningspapper kommer finnas på plats. Övrigt material ingår inte i kursavgiften.

Att ta med:

 • Blyertspenna, suddgummi och linjal
 • Fiberspetspenna: svart i tjocklek 0.3 och 0,5 mm
 • Tuschpennor i färg och eventuellt penselpennor
 • Tjockare papper (ex 120 grams) och/eller akvarellpapper (300 grams) för att föra över dina skisser på

Invänta kallelse innan du köper material.

 • Det blir tid för lunch under dagen så ta gärna med fika/lunch. I våra lokaler finns både kylskåp och micro.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns sju markerade platser (närmast infarten från Södra Trängallén) som är skyltade mellan två pilar. Dessa platser är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar. 
  Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.
 • Lokalen ligger en trappa upp, hiss finns. 
 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde