Konsertbesökare som fotar med mobilkamera
Kurs

Level Up - En unik gitarrkurs med Thomas Juneor Andersson (Kamchatka)

Ort
Varberg
Startdatum
24 Okt 2023
Tid
18:40-19:20
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
38667
Pris
2 495 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Vill du ta ditt gitarrspel till nästa nivå och samtidigt bli inspirerad utav någon som har lyckats skapa sin egen identitet och säregna uttryck genom sin gitarrkonst? Så väl att han idag reser runt och underhåller människor världen över som vill få en glimt utav hans briljans och samtidigt njuta av musiken han skapar tillsammans med det välkända bandet Kamchatka. Detta är en specialkurs för dig som älskar att lira och helt enkelt vill ”LEVEL UP” som Thomas själv har valt att kalla kursen. Vi på Medborgarskolan är oerhört glada och stolta att kunna erbjuda detta till alla er därute som brinner för gitarr. Varmt välkommen med din anmälan.

Innehåll
Vi kommer att jobba med helt individuella upplägg där du tillsammans med kursledaren bestämmer vad ni ska fokusera på. Kursen är uppdelad i 4x40 minuter en gång i veckan där du bokar upp den tiden som passar dig. Längst upp på denna sidan ser du vilken dag och tid detta arret avser. Efter avslutad kurs är du välkommen att återanmäla dig direkt om så skulle önskas, meddela ledaren och kontakta oss så löser vi det. Kurser startar fortlöpande hela året och här nedan kan du se vilka tider vi erbjuder:

Tisdagar:
17:00 - 17:40 - BOKA HÄR
17:50 - 18:30 - BOKA HÄR
18:40 - 19:20 - BOKA HÄR
19:30 - 20:10 - BOKA HÄR

Torsdagar:
17:00 - 17:40 - BOKA HÄR
17:50 - 18:30 - BOKA HÄR
18:40 - 19:20 - BOKA HÄR
19:30 - 20:10 - BOKA HÄR

För vem
Denna kurs är utformad för gitarrister som redan har grundläggande kunskap om att spela gitarr och som vill ta sitt gitarrspel till nästa nivå. Det är perfekt för de som har spelat i några år och nu vill utveckla sitt eget unika sound och stil.

Kursledare
Thomas började spela gitarr vid 7 års ålder genom att kompa syrran Annika Andersson (Dragspel) och pappa Johnny Andersson (dragspel) i Träslövsläge men efter en kortare tid började den unga gitarristen att söka sina egna vägar med sitt gitarrspelande, Juneor kom att vid 8-9 års ålder hitta det han sökte, nämligen Blues och rockmusik eller var det dessa genres som sökte upp honom ?


Thomas berättar:
- När jag för första gången hörde gitarrister så som, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Jeff Beck, BB King, Albert King, Freddie King, Johnny Winter, Muddy Waters, mfl, mfl var det som att hela min värld stannade upp och en otroligt stark känsla av att jag hade hittat mitt syfte, mål och kall, var jag heller inte visste då var att gitarren, bluesen, rocken, folkmusiken, mm skulle forma mitt liv på alla sätt ett liv kan formas. Jag kom att få en storslagen resa som pågår i allra högsta grad i skrivande stund. Vågar mig påstå här att det är samma sak med vad vi människor än viger våra liv till, grovjobbet måste göras och om man har tur kan belöningen för allt slit bli mycket större än vad man någonsin vågat tänka på ifrån början


- När någonting känns så starkt i själen är det inte svårt att träna upp sina färdigheter, det som många skulle se som tråkigt och enahanda blir för den som funnit sitt instrument, sin musik och sitt syfte en spännande resa fylld med själsliga upplevelser, belönande stunder och mängder av möten med andra spelare, unga som äldre, killar och tjejer.


-om man verkligen blivit biten av musikloppan kan ens instrument ta med en på en svindlande resa i alla möjliga tänkbara och otänkbara sammanhang, i ens inre värld samt i ens omgivning, möten och projekt med alla möjliga olika människor, kulturer, samhällsklasser, etc etc


-Jag har velat dela med mig och inspirera er som vill ta ert musicerande vidare i ett passande forum en längre tid och det var först nu tillsammans med Medborgarskolan som det blir ett bra upplägg. Jag har valt att kalla den här specialkursen för “LEVEL UP” för det är det som jag skall hjälpa er med, höja var och en utav ers kapacitet efter helt individuella upplägg, jag har förutom att åkt runt i världen och spelat på scenerna sedan 9 års ålder hållit i flertalet kurser och utbildningar inom gitarr (akustisk & elektrisk) samt elbas, varit vikarierande lärare på både estetiska gymnasie programmet samt musikskolan

Inpiration
Thomas har utav förklarliga skäl en uppsjö utav material som florerar på nätet och musik på bland annat spotify. Här är ett gäng länkar som är värda att spana in för dig som vill ha ytterligare inspiration:

Kamchatka | Spotify – Thomas band Kamchatka på Spotify


Thomas Juneor Andersson - YouTube – Thomas egen Youtube kanal


Kamchatka - Tango Decadence ( OFFICIAL VIDEO ) - YouTube – Officiell video “Tango Decadence”


Kamchatka "Let it Roll" | Freak Valley Festival 2023 | Rockpalast - YouTube  – Livevideo ifrån Freak Valley Festival 2023.

 

Kursmaterial
Vi har förstärkare på plats och deltagarna tar med sig sin egen gitarr.

Bra att veta
Vi har ett begränsat antal platser till denna kursen och "först till kvarn" tillämpas.


Musikundervisningen sker i samarbete med Antons Musik på Stormhallsvägen 2.
Gitarrlektionerna kommer att hållas här i en utav musikhusets salar.

Vid frånvaro är det viktigt att i god tid höra av sig till oss på Medborgarskolan och meddela detta. Uteblir man från en lektion utan föranmälan, räknas lektionen som förbrukad.

Då Thomas är en aktivt turnerande musiker med allt som detta innebär så kommer kursen att ha uppehåll vissa veckor. Vi försöker planera kurserna så gott det går för att undvika eventuella krockar och informerar dig i god tid om något kurstillfälle behöver flyttas fram.


Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. 

 

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör på www.medborgarskolan.se/allmanna-villkor

Ort

Musikhuset i Varberg

Stormhallsvägen 2, Varberg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 495 kr

Summa: 2 495 kr

Utforska ämnesområde