Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Magdans fortsättning avancerad

Ort
Karlstad
Startdatum
2 Feb 2020
Tid
14:30-15:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
43207
Pris
1 350 kr

Om arrangemanget

Lär dig dansa Orientalisk dans! Orientalisk dans, eller magdans, är en dans med lång tradition samtidigt som den är levande världen över. Orientalisk dans välkomnar alla kroppar – gammal som ung, van dansare eller oerfaren - handlar det om ditt personliga uttryck i dansen. Välkommen att utforska en annorlunda dansstil!

Innehåll

Den orientaliska dansen definieras av sina rörelser, rytmer och tekniker. På lektionerna blandas klassiska läromoment med rytm- och teknikövningar för att utveckla din personliga stil. Vi arbetar med improvisation så väl som koreografi.

Upplägg

1 tillfälle per vecka i 10 veckor, 60 min per tillfälle.

Förkunskaper

Denna kursen ges på fortsättningsnivå och du bör ha någon erfarenhet av magdans.

Kursledare

Linnea har nio års bakgrund inom orientalisk dans och har dansat för olika lärare i Göteborg, Stockholm och Karlstad. Linnea lägger stor vikt vid teknik, personligt uttryck och dansglädje.

Utöver orientalisk dans har Linnea dansat andra stilar så som modernt, street och jazz. Hon har även varit dansare i Spinns ungdomskompani för funktionsvarierade dansare. Till vardags doktorerar Linnea på Karlstad Universitet. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling

För den som vill dansa ännu mer erbjuder vi fler kurser i andra dansstilar vid Medborgarskolan.

Bra att veta

Att ha med till lektionerna: Vattenflaska, en sjal som går att knyta runt höften. Var ombytt när du kommer då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Parkering finns längs med gatorna på Herrhagen.

 

 

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 350 kr

Summa: 1 350 kr

Utforska ett ämnesområde