Ort
Uppsala
Startdatum
7 Feb 2022
Tid
19:00-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Cecilia Esbjörnsson
Nummer
70528
Pris
1 695 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Vi tar magdansen till en helt ny nivå! Välkommen till denna fortsättningskurs på distans, där tempot är högre och kombinationerna svårare.

Om dansen
Magdansen innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

I den här fortsättningskursen bygger vi vidare på grundstegen genom att lägga till lite svårare isoleringar, lager av rörelser och stegkombinationer. Vi fördjupar oss i teknik och att lägga på flera rörelser i olika lager.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tolv veckor. Varje tillfälle är 1,5 timme och inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler. Sedan tränar vi teknik och koreografi. Tempot är högre än nybörjar- och fortsättningskursen och vi börjar bygga på grundstegen med olika layerings och lite svårare stegkombinationer.

Observera att kursen gör uppehåll för sportlov vecka 8 och påsklov vecka 15.

Förkunskaper
Kursen är på den högsta svårighetsgraden (M/A), och förkunskaper är ett krav. Du ska ha dansat magdans i minst fem år innan och ska kunna dansa med redskap så som käpp och slöja.

Så delas de olika nivåerna in:
(N) Nybörjare: inga förkunskaper krävs. Passar både dig som är nybörjare och dig som dansat förut men vill nöta in grunderna ordentligt.
(F) Fortsättning: förkunskaper krävs. Du bör ha dansat minst en termin magdans eller gått en nybörjarkurs. På den här nivån kan du stanna i flera år innan du flyttar upp till nästa nivå.
(M/A) Medelavancerad: förkunskaper krävs. Du ska ha dansat magdans i minst fem år innan och ska kunna dansa med redskap så som käpp och slöja.

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare.

Klädsel/skor
Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal (finns även att låna).

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på malardalen@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ett ämnesområde