Ort
Skövde
Startdatum
6 Nov 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
47655
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Är du fascinerad av pastellkonst och upptäcka färgernas magi då är detta kursen för dig. Blommor, djur, landskap – allt får ett särskilt uttryck tack vare den fantastiska pastelltekniken.

Innehåll

Du kommer introduceras till många möjligheter med denna teknik, material och dess egenskaper. Samtidigt kommer du att ha möjlighet att förbättra dina kunskaper i teckning och komposition, samt lära dig om färgsättning och ljus och skugga. På denna kurs kommer vi måla med torrpasteller.

Upplägg

 • Kursen är på 5 onsdagar kl 18-20:15.

Målgrupp

Kursen vänder sig till vuxna.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och för dig som har målat med pastell tidigare

Kursledare

Nataliа Pavlusenko, är utbildad konstnär och pedagog från Ukraina Hon har över 20 års erfarenhet att hålla kurser och utbildningar där hon bjudit in deltagare i alla åldrar till en värld av kreativitet.

Natalia har bott i Sverige i 2 år och har redan lärt sig bra svenska så undervisningen kommer ske på svenska. Det finns dock ord och teknikbeskrivningar som kan vara svåra att uttrycka eller förstå på svenska så Natalia kommer även använda Google translator via sin mobil.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial 

Vid förta tillfället kommer det finnas material. Ledaren kommer då gå igenom vilket material du behöver köpa inför resterande kurstillfällen som papper och pastellkritor samt tillbehör. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns sju markerade platser (närmast infarten från Södra Trängallén) som är skyltade mellan två pilar. Dessa platser är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar. 
  Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.
 • Lokalen ligger en trappa upp, hiss finns. 
 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde