Ort
Malmö
Startdatum
13 Feb 2023
Tid
19:00-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Andrew Julian
Nummer
61401
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Medicinsk yoga används idag som ett verktyg inom rehabiliteringen i sjukvården. Den kan också användas i förebyggande syfte till att finna en fysisk och psykisk balans.

Under kursen använder vi oss av Ayurvedisk kunskap om olika kropps-konstitutioner för att kunna utveckla yogapositioner utefter ditt specifika behov.

Under varje yogapass lär du dig att använda specifika rörelser, andningsövningar, avslappning och meditation för att ge kroppen den välgörande vila, cirkulation och återhämtning den behöver. Det är enkla tekniker som kan användas både ur behandlande och preventivt syfte för att bibehålla god hälsa.
Vinsterna är många, som t e x minskade stresshormoner, bättre sömn, mindre värk och smärta, bättre immunförsvar, stärkt självkänsla, ett lugnare och tryggare sinne, ökad rörlighet samt en fantastisk möjlighet till återhämtning och läkning.

Klassen avslutas med ett 20 minuter långt djupavspännings pass -Yoga Nidra– även kallat "Yogisk sömn". Det är en metod för aktiv avslappning där du låter kroppen "somna" samtidigt som ditt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Yoga Nidra ger vila och energi och är bra för att motverka stress och sömnlöshet.

FÖR VEM?
Mediyoga passar alla oavsett ålder och hälsotillstånd. Den anpassas utefter dina behov och fysiska förutsättningar och den kan utföras liggandes på golvet eller sittandes på en stol. Rörelserna är enkla, mjuka och inte på något vis belastande.

KURSMATERIAL
Yogamattor och filtar kan lånas i lokalen, men ta gärna med egen om du vill
(eventuellt en liten kudde om du behöver vid liggande position)

KURSLEDARE
Andrew Julian, har undervisat i Hathayoga och Ashtangayoga sedan 2004 i Singapore och i Sverige.
Han är även Mediyoga och Mindfulness instruktör.
Andrew lärde sig yoga ursprungligen från sin Hinduistiska tradition, särskilt från Bhagavad Gita. I USA utövade han yoga för västerländska yogalärare samtidigt som han studerade yogafilosofi på Harvard University.

BRA ATT VETA
Klä dig i bekväma kläder som inte sitter åt, vi är barfota eller har strumpor.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid.
Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs.
Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Ort

Medborgarskolan - Värnhemstorget

Grangatan 2, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde