Ort
Limhamn
Startdatum
22 Jan 2024
Tid
11:15-12:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Ewa Bengtsson
Nummer
66094
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Medicinsk yoga används idag som ett verktyg inom rehabiliteringen i sjukvården. Den kan också användas i förebyggande syfte till att finna en fysisk och psykisk balans. Medicinsk yoga vänder sig till alla som utövar yoga och den har sina rötter i Kundaliniyoga.

Vi arbetar under ett pass med andningsövningar, rörelse, vila och meditation.
Vinsterna är bland mycket annat minskade stresshormoner, bättre sömn, mindre värk och smärta, bättre immunförsvar, stärkt självkänsla, ett lugnare och tryggare sinne, ökad rörlighet samt en fantastisk möjlighet till återhämtning och läkning.
Via länken kan du få ytterligare information kring Mediyoga. www.mediyoga.se

För vem?
Mediyoga är för alla oavsett fysiska förutsättningar. Den anpassas utefter dina behov och den kan göras på golvet eller sittandes på en stol. Mediyoga passar alla åldrar och rörelserna är enkla, mjuka och inte på något vis belastande.
Känn dig välkommen oavsett om du vill med på en fysisk eller psykisk resa för att hitta balansen mellan kropp och sinne.

Inga förkunskaper krävs. Övningarna passar alla oavsett ålder och hälsotillstånd.
Det går att hoppa på kursen även efter att den startat.

Kursledare
Ewa Bengtsson undervisar i Hathayoga (Klassisk yoga och avspänning) på K-yoga i Malmö och Lund sedan åtta år. Hon har en 3-årig utbildning i Hatha Yoga samt i Mediyoga (medicinsk yoga) och har själv praktiserat yoga i tjugo år. Bland hennes uppdragsgivare finns Länsstyrelsen, behandlingshemmet Minnesota Malmö, ”Trappan” ett kvinnoprogram i Rosengård, Kriminalvården Malmö, Noaks ark, INM Integrerad Närsjukvård Malmö och Mås Gym Staffanstorp. Även intensivkurser i egen regi.

Kursmaterial
Ta med egen Yoga-matta och filt.

Bra att veta
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan kursen. Stäng gärna av mobilen innan.

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. 
Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!   
Betala in kursavgiften och kontakta oss efteråt på: 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto som du kan lämna till din arbetsgivare.   

Epassi:  
Anmäl dig till kursen som vanligt och skriv i meddelanderutan att du betalar genom Epassi.
Välj betalningsmetod: Medborgarskolan faktura 
Via Epassis (app/hemsida) väljer du det belopp du vill använda hos Medborgarskolan, beroende på hur mycket du har din pott. Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde