Ort
Malmö
Startdatum
9 Feb 2023
Tid
10:45-12:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Anna Olsson
Nummer
61329
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Medicinsk yoga vänder sig till alla oavsett hälsotillstånd och fysisk förmåga, den har sina rötter i Kundalini-yoga och kan utföras både sittandes o liggandes.

Medicinsk yoga används idag som ett verktyg inom rehabiliteringen i sjukvården. Den kan också användas i förebyggande syfte till att finna en fysisk och psykisk balans.

Under varje yogapass lär du dig att använda specifika rörelser, andningsövningar, avslappning och meditation för att ge kroppen den välgörande vila, cirkulation och återhämtning den behöver. Det är enkla tekniker som kan användas både ur behandlande och preventivt syfte för att bibehålla god hälsa.
Vinsterna är många, som t e x minskade stresshormoner, bättre sömn, mindre värk och smärta, bättre immunförsvar, stärkt självkänsla, ett lugnare och tryggare sinne, ökad rörlighet samt en fantastisk möjlighet till återhämtning och läkning.

Klassen avslutas med djupavspänning, som är en metod för aktiv avslappning där du låter kroppen "somna" samtidigt som ditt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Samtidigt får du vila och energi och det är bra för att motverka stress och sömnlöshet.

FÖR VEM?
Mediyoga passar alla oavsett ålder och hälsotillstånd. Den anpassas utefter dina behov och fysiska förutsättningar och den kan utföras liggandes på golvet eller sittandes på en stol. Rörelserna är enkla, mjuka och inte på något vis belastande.

KURSLEDARE
Anna Olsson har studerat västerländsk medicin i ca 5 år till bl.a. Leg. Arbetsterapeut och Master i medicinsk vetenskap samt arbetat med Mediyoga och Mindfulness inom vård och friskvård i Sverige och utomlands.
Anna har också ett intresse för alternativ- och komplementär medicin, både i behandlande såväl som i hälsobevarande syfte samt inom forskning.
I denna medicin integreras bl.a. österländsk och västerländsk metoder. Anna har även studerat kinesisk medicin på universitet i Kina.

KURSMATERIAL
Tjocka bomullsmadrasser samt ullfiltar och stolar finns att tillgå i lokalen.

BRA ATT VETA

Du bör ha mjuka sköna kläder som du rör dig lätt i, vi är barfota eller med strumpor. Ät inte en större måltid innan kursen.
Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen.

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. 
Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!   
Betala in kursavgiften och kontakta oss efteråt på: 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto som du kan lämna till din arbetsgivare.   

Epassi:  
Anmäl dig till kursen som vanligt och skriv i meddelanderutan att du betalar genom epassi. Välj betalningsmetod: Medborgarskolan faktura          Via Epassis (app/hemsida) väljer du det belopp du vill använda hos Medborgarskolan, beroende på hur mycket du har din pott. 

Ort

Medborgarskolan - Värnhemstorget

Grangatan 2, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde