Ort
Kungsbacka
Startdatum
29 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
44788
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Vill du bli bättre på att hantera stress, oro eller ångest? Få mer energi, bli lugnare och förbättra din sömn? Eller har du gjort en omvälvande livserfarenhet och längtar efter utrymme för återhämtning, få tid för dina tankar och finna ett mer balanserat liv? Om så, då är denna kursen för dig!

Innehåll
Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Du får strategier för hur du kan hantera stress, oro, förändrad livssituation, grubblande om vad som har hänt och om det som kanske kommer att hända, på ett bättre sätt.
Du lär dig att bli mer fokuserad på det du kan kontrollera och du förbättrar på så sätt din förmåga att uppleva och njuta av livet mer.

Mindfulness, är forskningsbaserad metod och tränar vårt fokus, inspirerad av buddhistisk meditation och livsfilosofi. Men att uppnå effekter i mindfulness är ingen quickfix, utan förutsätter regelbunden träning.
Genom att utöva övningar tillsammans med guide kommer du lättare igång och vi reflekterar kring våra tankar och upplevelser efter varje övning, parvis eller i grupp.

Målet med kursen är att:

  • Finna lugn och ro både fysiskt och mentalt
  • Förbättra din självkännedom, sömn och koncentrationsförmåga
  • Skapa mental balans och minska vardaglig stress
  • Göra mindfulness meditation till en naturlig del i din vardag

Upplägg
Under fem tillfällen varvas teori med praktisk träning samt reflektion om egna upplevelser. Vi kommer att göra 2-3 enkla övningar per tillfälle och mellan träffarna med stöd av internetbaserat träningsprogram kan du öva på egen hand. 
Med hjälp av boken ”Mindfulness i Vardagen” Dr Ola Schenström, som vi diskuterar tillsammans under kursen, får du också ökad kunskap om hur mindfulness kan bli en del av din vardag även efter kursens slut. 

För vem
Inga förkunskaper krävs - alla är välkomna!

Kursledaren
Kursen leds av Christa Rengmyr, diplomerad Mindfulnessinstruktör och utbildad vid Mindfulnesscenter som drivs av Dr Ola Schenström, en av Sveriges ledande på området. Utbildad personalvetare/beteendevetare och även erfaren aerobic- och gympainstruktör. Hälsofrämjande aktiviteter har alltid intresserat mig och jag vill inspirera till att finna mer balans i både kroppen och knoppen, då det kommer vara avgörande för bättre livskvalitet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Kurslitteratur ingår i deltagaravgiften.

Övningarna kommer göras sittande, liggande eller stående på Yogamattor i rymlig danssal.
Mattor finns att låna vid behov.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. 
Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. 
Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. 
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Kungsbacka

Kabelgatan 9, Kungsbacka

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde