Ort
Enköping
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Ingrid Stammler
Nummer
80810
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Mindfulness & Medveten närvaro ger dig tips om hur du kan minska stress och oro och hjälpa dig att vara mer koncentrerad på det som sker just nu och inte grubbla över det som skett eller oroa dig för mycket om framtiden.

Innehåll
Ökad livskvalitet, minskad oro och stress är några fördelar som du med hjälp av verktyg, kunskap och övningar inom mindfulness (medveten närvaro) får med dig av denna kurs. 


Upplägg
Kursen är lärarledd, en gång per vecka i  2 x 45 min per tillfällen under 5 veckor. Vid varje tillfälle varvas kunskap, verktyg och övningar inom ett nytt tema (Stresshantering, Distraktioner, Hjärnan, Andningen, Avsikt, Attityder, mm). Vi kommer också (under tystnadsplikt) få möjligheten att reflektera och dela med oss av egna erfarenheter vid varje tillfälle. Syftet är att du ska få en ökad medvetenhet om vad som pågår i och omkring dig, vilket i sin tur ger dig möjligheter att utvecklas och ta bättre vara på dig själv.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

     
Förkunskaper
Kom precis som du är! Inga förkunskaper krävs.


Kursledare
Kursen leds av Ingrid Stammler, certifierad instruktör inom mindfulness (medveten närvaro).

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser både för vuxna och barn. Vi har ett stort utbud, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se


Kursmaterial
Inför kursen finns inga krav på kursmaterial. Du kommer varje vecka få med dig en vardagsövning och vid sista tillfället en kort sammanfattning om möjligheter med mindfulness. 

Bra att veta

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Enköping

Kungsgatan 13, Enköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde