Ort
Gävle
Startdatum
22 Sep 2024
Tid
16:30-18:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Pi Bertilsson
Nummer
81089
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att slappna av, bli mer närvarande och sänka stressen inom dig så kanske mindfulness är något för dig?

Innehåll

Vi lever i ett samhälle som på olika sätt känns allt mer stressfyllt. Kraven på oss blir högre och trots alla energisparande hjälpmedel så känns det ibland som om vi får allt mindre tid till det vi verkligen vill göra. Oavsett om din stress beror på inre faktorer som oro och ångest eller på yttre faktorer som arbete, familjeansvar och andra krav så kanske de välbeprövade verktygen inom mindfulness kan hjälpa dig.

Under sex veckor möts vi för att meditera tillsammans och du får under den här kursen också prova andra övningar som kan hjälpa dig att slappna av och i bästa fall också bli mer fokuserad. Det här är en väldigt praktisk inriktad kurs där du lär genom att göra men du får också med dig teoretisk kunskap såsom historia, modern forskning kring mindfulness och en hel del annat spännande.

Mindfulness kan enkelt översättas till medveten närvaro och rötterna kommer ursprungligen från buddhismen. Metoden är idag helt religiöst obunden och används inom många olika områden. Inom allt från sjukvård till personalvård och även inom vissa skolor är det idag en uppskattad metod för att hjälpa människor att må bättre, sänka stressen och reducera ångest.

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 6 tillfällen.
  • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Kursledare är Pi Bertilsson, certifierad livscoach med påbyggnadsutbildningar inom bland annat mindfulness och qigong. Pi har under många år lett cirklar i ett flertal olika ämnen, däribland kreativt skrivande, meditation, personlig utveckling och vegetarisk matlagning. Hellre än att se sig som lärare betraktar Pi sig själv som inspiratör. Det ska vara roligt, inspirerande och utvecklande att lära sig och att ta hand om sig själv.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde