Ort
Kungsbacka
Startdatum
8 Okt 2023
Tid
12:00-15:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
34170
Pris
545 kr

Om arrangemanget

Lär dig att skapa fantastiska bilder med din mobilkamera! Vill du lära dig att skapa den perfekta bilden till Instagram? Smarttelefonen du håller i din hand kan ta fantastiska bilder! I denna kurs lär vi oss att använda den på bästa sätt.

Innehåll
Med nödvändiga tips som kommer att lyfta dina bilder ett snäpp högre. Vi går igenom fotografiskt seende, bildkomposition och bildspråk. Du lär dig att skapa tilltalande bilder med hänsyns till färg, form, ytor, ljus och uttryck. Att fotografera handlar till ena delen om att välja motiv, omgivning, placering och att ta själva fotot, till andra delen handlar det om bildredigering – för att göra bilden komplett. Du kommer få tips på lämpliga appar till detta ändamål.

Vi går igenom följande moment:

  • Bildkomposition och bildspråk
  • Mobilkamerans funktioner
  • Motiv och miljö
  • Användning av befintligt ljus
  • Optimala snitt för sociala medier
  • Appar för enkel bildredigering

Upplägg
Detta är en endagskurs.
Teori varvas med praktiska övningar.
Om vädret tillåter så går vi ut och fotar.

Förkunskaper
Kursledaren anpassar kursen efter deltagarnas kunskapsnivåer.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundkurs och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Medtag laddad mobiltelefon, även laddningskabel.

Bra att veta
Vi bjuder på kaffe i våra lokaler.
Tillgång till mikro och kylskåp finns.

Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal. 
Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Kungsbacka

Kabelgatan 9, Kungsbacka

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 545 kr

Summa: 545 kr

Utforska ämnesområde