Ort
Lund
Startdatum
7 Maj 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
68438
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Välkommen på denna kostnadsfria grundkurs för dig som har en Smartphone eller surfplatta och vill lära dig förstå denna bättre.

Denna grundkurs som vi kallar "Bli kompis med din mobil" är för dig som har en Smartphone eller surfplatta, där vi går igenom de vanligaste funktionerna och tjänsterna.

Vi träffas vid fyra tillfällen och vid varje träff får du möjligheten att testa, diskutera, be om hjälp och ställa frågor. Denna kurs leds av volontära ledare med passion för det digitala. Kursen innehållet bland annat: 

  • Grundläggande funktioner 
  • Appar i vardagen: Kollektivtrafik, parkering mm 
  • Skapa och hantera kontakter i telefonbok
  • Styr med rösten, Siri och Assistenten 
  • E-ekonomi, Swish, bank-id
  • Karta och GPS
  • Video-samtal

 

Träffarna
Tisdagar 17.30-19.00 på Bangatan 6 i Lund
OBS NY TID! 

 

För vem?
Denna kurs vänder sig till dig som är nybörjare eller har lite förkunskaper och vill trygga ditt användande av din mobiltelefon mer. Kursen är kostnadsfri men anmälan krävs. Både deltagare med en iPhone/iPad och Android/surfplatta är välkomna. 

 

Material
Ta med din mobiltelefon/surfplatta då det är era egna mobiler/surfplattor vi använder under kursen.

Du kan läsa mer om vårt arbetsmaterial via denna länk: www.medborgarskolan.se/blikompismeddinmobil 

 

Anmälan
När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse per post eller e-post. Observera att kursens startdatum är preliminärt. Invänta alltid kallelse som innehåller rätt startdatum innan du går till kurslokalen.

Anmälan är bindande - hör av dig om du vill avboka din plats.

 

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

 

Frågor?
Har du någon fråga eller fundering, kontakta Louis Eberstål
louis.eberstal@medborgarskolan.se eller ring 073-8667656

 

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Utforska ämnesområde