Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Modern Fox Pardans Nybörjare

Ort
Karlstad
Startdatum
29 Aug 2020
Tid
14:00-15:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
9 st
Ledare
Lily Karlsson
Nummer
47667
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Kom och dansa Modern Fox med oss! Följ med till den lugnare delen av dansgolvet där alla kan vara med. Modern Fox är ett brett begrepp som vi kommer ge en stabil grund till. Vi lägger fokus på både teknik och känsla, dansglädje och gemenskap.

Bugg och Fox har alltid gått hand i hand på socialdanser och här finns möjligheten att lära sig den Moderna Foxen. Det är en improvisationsdans där föraren leder sin följare genom turer, lyft och nedläggningar.

Fox har sin grund i Foxtrot men har utvecklats och inspirerats av olika dansstilar idag. I Modern Fox finns inslag av vals, salsa, kizomba och många fler stilar.

Innehåll

Vi går igenom Modern Fox från grunden med teknik och känsla. Inom teknik fokuserar mycket på takt, föra/följa, turer och regler inom dansen. Inom känsla ligger fokus på glädje och inlevelse i musiken. Vi bygger en trygg grupp, du dansar till större del tillsammans med din danspartner och vi som ledare kommer guida er i er utveckling som danspar. Utöver fokus som danspar kommer vi byta runt så alla får öva hur det är att bjuda upp och dansa med andra.

Dans är att visa känslor och vi vill ge er en glädje till dans samt en stabil grund att utgå från när ni beträder dansgolven vårt avlånga land.

 
Upplägg
Kursen genomförs 1 gång per vecka, samma dag och tid. Varje tillfälle omfattar 90 min.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Detta är en kurs för dig som är nyfiken på den klassiska baletten i praktiskt tappning.

Kursledare

Vi som leder kursen heter Lily och Ellyon, ett kvinnligt danspar som dansat tillsammans i ca 4 år.

När Lily var fem år gammal ställde hennes morfar upp henne på hans fötter medan han förde runt henne på dansgolvet. Där och då väcktes en kärlek till dans. Sedan dess har hon dansat fyra olika stilar av bugg samt tre stilar av fox/foxtrot. När hon passerat 20 år fann hon en ny kärlek till dansen, som förare. Sedan dess har hon utvecklat sin dans på nytt med Ellyon som danspartner och hon har aldrig ångrat sig. Idag har hon dansat både bugg och fox i ca 20 år, som förare 5år.

Ellyon har dansat från och till under majoriteten av sitt liv. Efter ett långt uppehåll blev hon medtagen till en socialdans och blev där introducerad till den nya bugg stilen. Sedan den kvällen var hon fast i dansvärlden och har testat på flertalet dansstilar från bugg och fox till lindy hop, salsa, vals och bachata. Hon brinner för dans och älskar frihetskänslan och gemenskapen den medför. Hon hoppas kunna sprida detta vidare och introducera flera till den fantastiska dansglädje hon själv fått förmånen att uppleva de senaste fem åren.


Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Bra att veta

Klä dig i träningskläder som ger dig möjlighet till rörelse samt inomhusskor/dansskor. Medtag vattenflaska!


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde