Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Modern magdans - Tribal Fusion nybörjare steg 1

Ort
Eskilstuna
Startdatum
9 Sep 2020
Tid
17:30-18:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Kerstin Lionell
Nummer
65010
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Lär känna oanade muskler i din kropp och gläds över dess rundade former. De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska magdansen har fängslat och fascinerat i tusentals år. Kom och lär dig Tribal fusion som både är spännande och experimentell!

Innehåll

Inom denna dansstil använder man många rörelser som är gemensamma med den klassiska orientaliska magdansen, men man använder kroppen på ett annat sätt och använder mer modern musik. Tribal Fusion är experimentell och spännande där det finns inslag av många olika dansstilar, bl a streetdance och contemporary, men även mer traditionella danser som flamenco och indisk dans.

Vi använder hela kroppen i dansen. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bland annat rygg, mage och höftmuskler. Du kommer att upptäcka en hel del "nya" muskler!

Upplägg

Under terminen får du lära dig allmänt om grundtekniken. Varje lektion inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler.

Eventuella kursuppehåll görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Även du som testat magdans förut är välkommen.

Kursledare

Kerstin Lienius har dansat sedan hon var 4 år gammal. Kerstin har erfarenhet av bl.a. balett, jazz och flamenco men fastnade för den orientaliska dansens variationsrika och graciösa stil. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal.

Bra att veta

  • Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ett ämnesområde