Ort
Gävle
Startdatum
17 Feb 2024
Tid
10:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Jonas Strömberg
Nummer
76116
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Hur kan du arbeta med egen musik i en dator? Sitter du hemma och skapar egen musik och vill lära dig mer? Har du kört fast eller bara vill få flera verktyg och tips om hur du kan arbeta med din musik?

Innehåll

Vad behöver du kunna för att skapa egen musik in din dator? Den är vad den här kursen fokuserar på. Kursen har en grundstruktur i upplägget men ledaren kommer att lyssna in dina önskemål och baka in det under helgen. Vi kommer att visa moment i ett musikprogram som heter Pro tools. Lär man sig grunderna i detta program är det inga problem att lära sig i andra, liknande program. Tillvägagångssättet är detsamma i de flesta fall. 

Du får lära dig olika steg: 

  1. Hur du spelar in och använder effekter och hur du använder mjukvaruinstrument.
  2. Hur du dig att mixa musiken. Bra saker att tänka på under mixarbetet.
  3. Hur du gör mastring som kan se lite olika ut beroende på var du ska publicera sin musik. Tex CD, digitala plattformar som Spotify, Youtube mfl. 

Upplägg

Vi träffas under en helg, lördag och söndag, kl 10-16. Utbildningen sker i Slowbeat studio på Norra kopparslagargatan 9 i Gävle. 

Förkunskap

Kursen vänder sig till dig som har viss musikprogramkunskap och har börjat prova att göra musik själv.

Kursledare

Kursledare är Jonas Strömberg som driver Slowbeat studio. Han har ett förflutet som lärare inom ljudproduktion, i studion ägnar han sig åt inspelning av musik samt mix och mastring, men sysslar även med uppdrag som producent, musiker, ljuddesign, redigering av ljud och komponerar musik, kurser i ljudproduktionsteknik/workshops.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursen hålls i Slowbeat studio, Norra Kopparslagargatan 9, Gävle. 
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Slowbeat studio

Norra Kopparslagargatan 9, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde